Cercle Brugge eindigt 2018 in mineur

© BELGA
Redactie KW

Groen-zwart heeft een mooi jaar achter de rug en kon die lijn op de laatste speeldag niet doortrekken. Er werd in een ontzettend zwakke wedstrijd met 0-1 verloren tegen Eupen.

Voor aanvang van de wedstrijd overhandigden Cercle Brugge en sponsor Liantis een cheque van 8.000 euro aan Think Pink. Sportief koos Guyot voor vier man achterin. Vitinho, Abud, Cardona en de geblesseerde Hazard verdwenen uit de basis. Bongiovanni, Etienne, Omolo en De Belder waren hun vervangers.

Cercle ontwikkelde bij aanvang de meeste druk naar voor. Bijna op het kwartier werd Bruno een eerste keer voor doel gebracht, zijn kopbal ging naast. Het was echter aan de overkant dat het eerste doelpunt uit de lucht kwam gevallen. Fall profiteerde op een lange bal van Blondelle van een defensieve fout bij Nardi en Etienne en schoof de bal tussen de benen van de Cercledoelman in doel.

Dat doelpunt gaf de ploeg uit de Oostkantons vertrouwen, bij de thuisploeg stapelden de slordigheden en misverstanden elkaar op en bleef het na een halfuur wachten op de eerste rijpe doelkans, al was dit de verdienste van Eupen dat goed georganiseerd voetbalde. Er was wel een schot van Bruno waar Van Crombrugge weinig moeite mee had.

Te traag, zonder overleg en weinig initiatief

De tweede helft begon bij Cercle opnieuw te traag, zonder overleg en weinig initiatief. Op een hoekschop van Mercier ging een kopbal van Palun over. Misschien kon de ingevallen Cardona voor het verschil zorgen, al was Eupen op een vrije trap dicht bij de 0-2. Twee spelers liepen in om binnen te koppen, maar tevergeefs. Aan de overzijde werd even later Cardona in stelling gebracht, zijn schot werd door een verdediger gekeerd. Cercle bleef zoeken naar de juiste opening, maar vond die niet. Eupen had in het slot nog de beste mogelijkheid. Keita trapte in de herneming obegrijpelijk over doel.

Deze weinig aantrekkelijke wedstrijd verdiende geen winnaar. Eupen ging wel met drie punten aan de haal. Cercle kon bij winst het seizoen veilig stellen, groen-zwart bleef echter te machteloos om dit te doen. Na nieuwjaar volgt voor hen de voorbereiding op het vervolg van deze competitie, met een winterstage in het Spaanse La Manga van 8 tot en met 13 januari.

(ACR)

Cercle Brugge- Eupen 0-1.

Doelpunten: 17′ Fall 0-1.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Ueda, Koné, Etienne (83′ Lopez), Mercier, Omolo (54′ Cardona), Lusamba (88′ Delacourt), Bongiovanni, Bruno, De Belder.

Gele kaarten: 13′ Blondelle, 18′ Ocansey, 20′ Bongiovanni, 53′ Lusamba, 65′ Fall, 66′ Koné, 83′ Bruno.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier