Cercle Brugge doet een slechte zaak in Leuven

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge ging vrijdagavond met het kleinste verschil onderuit op bezoek bij OH Leuven.

Bij Cercle Brugge koos trainer José Riga voor dezelfde elf die aan de vorige wedstrijd begonnen. Bij OH Leuven in de basis geen wijzigingen. Bracke viel wel uit de kern en werd op de bank vervangen door Azevedo. Beide ploegen beseften vrijdagavond dat één punt gezien hun situatie weinig opleverde en kozen voor een offensieve opstelling. Dit resulteerde in een match met veel ruimte en diverse doelkansen. Vooral Cercle was in de eerste helft bijzonder dicht bij de openingstreffer. Op het halfuur was er een kopbal van Naudts – op voorzet van Maertens – op de dwarsligger. Even later werd Yagan door Naudts de diepte ingestuurd. Hij kon alleen op doelman Henkinet afgaan. De topschutter van Cercle plaatste de bal echter onbesuisd over en naast. Ondertussen was bij de thuisploeg Kostovski geblesseerd uitgevallen. Zijn vervanger Casagolda deed wat Cercle naliet te doen: scoren. Hij knalde de bal met een keiharde volley voorbij Nardi in doel na een voorbereidende actie van Loemba.

Cercle mist precisie

Bij aanvang van de tweede helft was Naudts dichtbij 1-1, maar ook Storm bij de 2-0, maar doelman Nardi redde. Net als in de eerste periode nam Cercle meer initiatief. Bertaccini kwam aan de rust in voor Mboyo en liet zich een eerste keer opmerken, zij het niet voldoende om de Leuvense doelman in verlegenheid te brengen. Iets na het uur koos OHL-trainer Dennis van Wijk voor meer zekerheid en bracht Le Postollec in plaats van Storm.

Groen-zwart bleef op zoek naar de gelijkmaker, maar miste daar duidelijk de precisie en de juiste speler voor. Een poging van Naudts ging naast. Ondanks het vele balbezit kon Cercle ook in de tweede helft niet scoren en bleef de Arsenalscore op het bord. Komende vrijdag staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar in Brugge. Cercle zal die wedstrijd, met de steeds groter wordende dreiging op degradatie, best winnen. (ACR)

OH Leuven-Cercle Brugge 1-0.

OH Leuven: Henkinet, Monteyne, Kocabas, Reynaud, Horemans, Schoofs, Ngawa, Loemba (82′ El Banouhi), Storm (64′ Le Postollec), Tabekou, Kostovski (20′ Casagolda).

Cercle Brugge: Nardi, Bourdin, Diarra, Lambot, Khchab (6′ Brebels), Coussement, Vincent (79′ Kis), Maertens, Naudts, Mboyo (46′ Bertaccini), Yagan.

Doelpunt: 40′ Casagolda 1-0.

Gele kaarten: 23′ Mboyo, 37′ Reynaud, 51′ Vincent, 81′ Loemba, 81′ Diarra, 90′ Le Postollec, 93′ Naudts.

Scheidsrechter: D’hondt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier