Cercle Brugge buigt zich over volgend seizoen

Voorzitter Vincent Goemaere op bezoek bij AS Monaco bij Cercles gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov en bestuurder Viacheslav Ivanov. © GF
Redactie KW

Geen voetbal maar de ploegen zitten niet stil. Groen-zwart zat reeds rond de tafel met hoofdaandeelhouder AS Monaco om het volgende seizoen structureel, sportief en commercieel te bespreken.

Er wordt tot en met 3 april niet gevoetbald. Een maatregel van de Pro League in strijd tegen het COVID-19 of het coronavirus. De voetbalbond liet weten dat ook alle trainingen moesten worden afgelast. Bij Cercle Brugge is dit reeds tot einde maart, ook al omdat groen-zwart vrijdagavond op de hoogte werd gebracht dat een lid van de medische staf positief werd getest. “De persoon in kwestie stelt het goed en er werd bij hem meteen een quarantaine doorgevoerd”, zegt voorzitter Vincent Goemaere. “De spelers dienen hun conditie persoonlijk te onderhouden en mogen niet naar het buitenland reizen. Aan de personeelsleden die onder andere op het secretariaat actief zijn is gevraagd om zo veel mogelijk thuis te werken.”

De laatste match van de reguliere competitie moest zondagavond een groot feest worden, ook al omdat Cercle Brugge op de voorlaatste speeldag zeker werd van een verlengd verblijf in de hoogste klasse. Voor de West-Vlaamse derby tegen KV Oostende werden circa 10.000 toeschouwers verwacht, en ook bondscoach Roberto Martinez had zijn komst bevestigd. Hij werd in Business Kring 12 voor een babbel uitgenodigd en om na het diner de match bij te wonen. Bij Cercle rekenen ze door het niet doorgaan van de wedstrijd en alles daar rond op een verlies van een paar honderd duizenden euro’s. “Ik hoop dat die match alsnog kan gespeeld worden”, gaat de voorzitter verder. “Het is logisch dat alles werd afgelast. Alleen weet ik niet hoe ze dit binnen de Pro League zullen oplossen. De competitie dient te worden afgewerkt. Achter de play-offs staat nog een groot vraagteken. Gezien de situatie die er nu heerst komt de gezondheid op de eerste plaats, maar ik ben bijzonder trots en tevreden dat we nu reeds zeker zijn van het behoud. Ik leef mee met KV Oostende en Waasland-Beveren, want de sportieve onzekerheid die nu nog langer duurt moet verschrikkelijk zijn.”

AS Monaco

Vincent Goemaere was de voorbije week met algemeen coördinator Marc Vanmaele op bezoek bij hoofdaandeelhouder AS Monaco. “We hebben er de volgende stappen besproken, zowel commercieel als sportief. Al nam de situatie met het coronavirus ook veel tijd in beslag.” Sportief was er een vergadering met Igor Korneev en ook een meeting met Viacheslav Ivanov, als operationeel verantwoordelijke van AS Monaco binnen Cercle. Verder was er een gesprek met CEO Oleg Petrov en enkele strategische mensen binnen de Franse club. “We hebben het voorbije seizoen geëvalueerd en we zijn het er allemaal over eens dat we niet nog zo’n competitie willen meemaken, alhoewel Oleg bijzonder tevreden was met de goede afloop. We moeten nu verder bouwen op wat er de voorbije maanden gerealiseerd is. De resultaten kwamen er in de maand februari, begin maart. Maar sedert oktober waren we reeds volop bezig met het bijsturen van de negatieve situatie”, vindt Goemaere. “We willen nu reeds alles klaarzetten voor volgend seizoen. Continuiteit is hierbij

heel belangrijk. Het belangrijkste is om de trainer aan boord te houden, om verder te bouwen op wat we reeds hebben. We willen de ploeg stabieler maken, een betere middenmotor zijn. De basis is belangrijk, aangevuld met wat AS Monaco wilt. Want zonder hen gaat het niet. Het mooie is dat je iemand als Giulian Biancone ziet groeien in het verhaal. Hij gelooft in Cercle.”

Sportief directeur

Groen-zwart wil zich sowieso in de breedte versterken en is ondertussen bezig met een mogelijke verlenging voor sommige geleende spelers en zij die einde contract zijn, zoals doelman Miguel Van Damme. Verder komt er een commercieel directeur, een scoutingcel en een sportief directeur. Voor de invulling van die laatste is er reeds een lijst met potentiële kanditaten. “Concreet dienen er nog wat knopen te worden doorgehakt om het juiste profiel te vinden. Het moet een doordachte keuze worden voor iemand die vooral vanuit Cercle kan fungeren, die in onze structuur en organisatie past en met AS Monaco dient samen te werken.”

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier