Bernd Storck, die bij Cercle Brugge een verbintenis ondertekende voor acht maanden, stond bovenaan de shortlist om Fabien Mercadal op te volgen. Hij kreeg na de tegenvallende drie op dertig en de bekeruitschakeling tegen het lager geklasseerde Rebecq de rekening gepresenteerd.

Bij Cercle Brugge is er veel overtuiging dat Bernd Storck voor een ommekeer kan zorgen. Iets wat hij vorig seizoen bij Moeskroen kon. Toen behoedde hij deze club van de degradatie. Al stond de ploeg uit Henegouwen er na tien speeldagen er beter voor dan groen-zwart nu. "We werken aan een ambitieus groeiproject en dat willen we ook op het veld zien", klinkt bestuurslid Vincent Goemaere. "Als iets tegenvalt, willen we uiteraard bijsturen. Eén van die zaken is de aanstelling van onze nieuwe coach. Binnen de raad van bestuur zijn we overtuigd dat hij onze beoogde koers tot een goed einde kan brengen."

(Lees verder onder de poll)

Alle spelers zullen vanaf nul moeten beginnen en Cercle gaat zich zo vlug mogelijk waar nodig ook versterken. "Onze ambitie blijft de linkerkolom. Met de keuze voor Storck hopen we binnen de kortste keren daar ook te staan. Hij is de juiste man op de juiste plaats. Uiteraard speelde wat hij in Moeskroen kon een grote rol bij onze keuze, maar we zochten iemand die discipline hoog in het vaandel draagt, want dat heeft deze jonge groep wel nodig."

Kent de competitie

Bernd Storck is bezeten van voetbal, kent de Jupiler Pro League goed en zijn voetbalvisie komt overeen met hoe men bij Cercle vooruit wil. "Na een interessant gesprek met het bestuur ben ik overtuigd van het project van Cercle. Ik zag veel van hun wedstrijden dit seizoen, alsook de oefenwedstrijd vrijdag tegen Monaco B. Er is veel kwaliteit in de groep, maar ik zag geen team. Dat is het succes van iedere ploeg. Ze moeten breken met het verleden. Het is de toekomst die telt. Ik wil elke linie beter maken, de kwaliteit samenbrengen in een ploeg. Ze moeten leren om samen en positief te werken", maakt de nieuwe trainer van Cercle duidelijk.

Bernd Storck: "Er is nu een reset nodig, dat heb ik ook gezegd tegen de spelers. Ze moeten nu positief denken. Ik wil hen beter maken, van de doelmannen tot de aanvallers." © BELGA

Veel tijd heeft Storck niet, want zijn ploeg staat zondagavond al voor een uiterst belangrijke match tegen Charleroi. "Ik geloof in deze groep. De spelers moeten mij vertrouwen, want ik zal zeggen wat voor ons samen de juiste richting is. De opdracht is inderdaad moeilijker dan bij Moeskroen, maar ik ben hier op voorbereid. Ik ben niet bang voor een uitdaging. Daarom ben ik ook hier. Ik ben positief en weet wat er moet veranderen. De spelers die hier zijn, moeten zich identificeren met de situatie. Dit is niet AS Monaco, maar Cercle Brugge. Ze moeten er alles aan doen om zich voor te bereiden en kwaliteit op het veld brengen. Het team komt op de eerste plaats. Bij Moeskroen liepen er niet veel bekende namen rond, maar de teamspirit was fantastisch. De jonge spelers krijgen hier een kans en die moeten ze ook grijpen."

Ze moeten breken met het verleden. Het is de toekomst die telt. Ik wil elke linie beter maken, de kwaliteit samenbrengen in een ploeg. Ze moeten leren om samen en positief te werken

De technische staf van Cercle wordt aangevuld met Alexander Storck als fysiek trainer en de zoon van de trainer, en Andreas Patz als nieuwe assistent. José Jeunechamps, Dany Verlinden, Rudi Cossey en ook huidig fysiek coach Jeannot Akakpo blijven aan. "Ze hebben een contract en zijn lid van Cercle. Ik ben verantwoordelijk voor hen en ik wil hen een kans geven om te zien hoe we samen kunnen werken om zo dezelfde stijl te creëren als bij Moeskroen. We zien dan wel hoe onze samenwerking verloopt", zegt Storck.

Op de persconferentie was sportief directeur François Vitali niet aanwezig. "Hij is nog steeds bij Cercle, deed goed zijn job, maar gaat door een moeilijke, emotionele periode", aldus gedelegeerd bestuurder Oleg Petrov. "De resultaten in de voorbije maanden geeft stof tot nadenken en hij denkt ook na over de toekomst. We zullen zien hoe alles loopt."

(ACR)