Assistent Andreas Patz leidt eerste trainingen van Cercle Brugge

© (Foto ACR)
Redactie KW

De Duitser was de voorbije drie seizoenen de rechterhand van Bernd Storck en doet dat in afwachting van de komst van de nieuwe hoofdtrainer.

Andreas Patz (36) vormde de voorbije competitie bij Cercle een groot deel van de technische staf met Bernd en Alexander Storck. Vader en zoon Storck zochten een nieuwe uitdaging en zijn ondertussen opnieuw aan de slag in de Slovaakse competitie bij DAC 1904 Dunasjska Streda. Patz ging niet mee en vroeg of hij bij Cercle kon blijven. Maandag zal de Duitser de eerste training leiden. Hij wordt hierbij geassisteerd door keeperstrainer Dany Verlinden en de gewezen spelers Jimmy De Wulf en Wouter Artz die de voorbije jaren reeds knap werk leverden binnen de jeugdwerking van Cercle, onder meer bij de beloften.

Dat een assistent bij groen-zwart de eerste groepstrainingen dient te geven is vergelijkbaar met vorig seizoen. Toen moest Rudi Cossey (nu assistent van Ivan Leko bij Antwerp) de taak als interim-hoofdtrainer waarnemen en verscheen drie dagen later de Fransman Fabien Mercadal (komend seizoen coach van USL Dunkerque) als leider van de technische staf op het toneel.

Ondertussen voert Paul Mitchell als nieuwe sportieve baas bij Cercle Brugge gesprekken met de kandidaat-hoofdtrainer, die het sportieve project tussen groen-zwart en AS Monaco duurzaam verder vorm zal geven.

Bernd Storck.
Bernd Storck.© (Foto Belga)

Profiel als Mauricio Pochettino

De Engelse sportief directeur staart gekend om met zijn ervaring talent te detecteren en wil als hoofdcoach wellicht iemand met het profiel als de Argentijn Mauricio Pochettino. De gewezen jeugdinternational en speler van Paris Saint-Germain, Bordeaux en Espanyol begon zijn carrière als trainer bij de club uit Barcelona en ging nadien in januari 2013 naar het Engelse Southampton waar hij samenwerkte met Mitchell.

Beiden trokken het seizoen daarna naar Tottenham waar ze een project realiseerden dat vijf jaar later voor Pochettino uitmondde in de finale van de Champions League. Mitchell was ondertussen reeds een tweetal jaar bij de Red Bull-groep aan de slag. Pochettino zijn psychologische werkwijze zou vergelijkbaar zijn met die van Bernd Storck. Bij de Spurs onderstreepte hij vooral zijn passie voor jeugdontwikkeling, zijn focus op fitness en zijn toewijding om spelers te helpen groeien als mensen.

Het is vermoedelijk nog enkele dagen wachten vooraleer officieel bekend wordt wie Mitchell als nieuwe hoofdtrainer van Cercle zal aanwerven. Voorzitter Vincent Goemaere reageert alvast opgetogen bij de komst van de nieuwe sportief directeur. “We zijn blij dat Paul Mitchell onze rangen komt vervoegen. Het trainersdossier sleept iets langer aan dan verwacht, maar we hopen binnenkort om zijn naam bekend te maken.”

Ook wat de spelerskern voor komend seizoen betreft zitten ze bij Cercle niet stil. “De komende dagen en weken hopen we tevens een merkbare kwaliteitsinjectie aan de kern toe te voegen”, aldus de voorzitter.

(ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier