Cercle Brugge zet verdiend Anderlecht opzij

Groen-zwart wint in eigen huis met 2-1 dankzij de jongste Hazard en een elfmeter van Bruno.

Gianni Bruno scoorde vanop de stip. © (Foto Belga)

Bij Cercle Brugge ontbrak Palun door schorsing. Ook Bongiovanni en Gakpé verdwenen uit de basis. Bruno, Vitinho en Omolo kwamen zo aan de aftrap.

Anderlecht leek bij aanvang het meest balbezit op te eisen, maar bij een eerste tegenprik kon Cercle scoren. Het was Kylian Hazard die een mooie combinatie, zij het in twee keer, kon afwerken. Eerst werd zijn schot door Didillon gekeerd. In de rebound kreeg hij de bal opnieuw en kon de spits met een halve omhaal in doel trappen. Cardona kreeg even later de 2-0 aan de voet toen hij alleen voor het doel werd gebracht. Hij koos voor een lob over Didillon, die bal was echter niet goed gericht en ging naast het doel.

Bijna halfweg de eerste was er nog eens Anderlecht, met een hoekschop. Gerkens dook achterin alleen het strafschopgebied in, hij nam de bal meteen op de slof en die ging aan de verste paal via de staander in doel: 1-1.

De bezoekers voerden de druk wat op na die goal, zij het zonder echt gevaarlijk te zijn. Bij een van de tegenstoten kon Cardona de helft van het veld over, zijn pas naar Bruno was om hier meer uit te halen niet precies genoeg. Even later wilde ook K. Hazard Lusamba bereiken, maar die kwam te laat. Aan de overzijde een gelijkaardige situatie, met Morioka die te kort kwam.

Voorbij het halfuur mocht Mercier een vrije trap nemen, wat schuin voor doel dus koos hij voor een hard schot waar Didillon vuistwerk voor nodig had. Cercle was tot dan zeker niet de mindere van Anderlecht. 1-1 was dan ook logisch de ruststand.

Kylian Hazard zorgde voor het openingsdoelpunt.
Kylian Hazard zorgde voor het openingsdoelpunt.© (Foto Belga)

In de tweede helft viel tot in minuut tien weinig te beleven, tot Mercier voorin met een gemeten voorzet Kylian Hazard vond. Die leek licht aangetikt door Najar, scheidsrechter Dierick kreeg de hulp van de VAR en wees naar de stip. Bruno zette de elfmeter feilloos om al ging Didillon naar de goede hoek.

Cercle benutte volop de ruimte die het nu kreeg. K.Hazard was hierbij tot twee keer toe dicht bij de 3-1. Zowel een draaibal als een kopstoot van hem waren niet goed gekaderd. Ook een schot van Cardona ging daarop over.

Cercle bleef met vijf op een lijn achterin en Anderlecht leek daar met het ingaan van het slotkwartier maar weinig aan te kunnen doen. De thuisploeg zat ondertussen aan tien hoekschoppen, Anderlecht aan twee. Groen-zwart moest op dat moment wel met tien verder na een tweede geel voor Omolo. Anderlecht kon daar niet van profiteren. Er was nog Gakpé met een afgeweken schot die op het dak van het doel verdween. Cercle won op die manier na zeven jaar nog eens en ook verdiend van een Anderlecht dat maar weinig op de mat bracht. Groen-zwart klimt in het klassement met 25 punten naar de negende plaats, een mooi verjaardagsgeschenk voor trainer Guyot die maandag 49 jaar wordt. Hij maakt vrijdagavond met Cercle de verplaatsing naar Gent.

(ACR)

Cercle Brugge: Nardi, Vitinho (64′ Appin), Koné Ueda, Omolo, Etienne, Lusamba, Mercier, Hazard (82′ Gakpé), Bruno, Cardona (73′ De Belder).

Doelpunten: 9′ Kylian Hazard 1-0, 22′ Gerkens 1-1, 57′ Bruno (pen.) 2-1,

Rode kaart: 85′ Omolo (2x geel).

Gele kaarten: 23′ Vitinho, 24′ Morioka, 35′ Lawrence, 39′ Omolo, 42′ Kums, 57′ Najar, 67′ Mercier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.