Cercle Brugge zet spelers in technische werkloosheid

De spelers van Cercle Brugge worden in technische werkloosheid geplaatst. © belga
Redactie KW

De raad van bestuur van de Pro League heeft donderdag aan de algemene vergadering het advies gegeven om de voetbalcompetitie 2019-2020 per direct stop te zetten.

Volgens Cercle Brugge brengt dat advies voor elke betrokken partij heel veel vragen met zich mee. “De enige zekerheid op dit moment is dat geen enkel economisch model tegen de impact van deze crisis bestand is”, klinkt het bij de Vereniging.

“Daarom heeft de raad van bestuur van Cercle Brugge beslist om, na de meeste werknemers van de vereniging, ook alle spelers tijdelijk op technische werkloosheid te zetten. Die uitzonderlijke maatregel moet ertoe bijdragen dat de continuïteit van Groen-Zwart gegarandeerd blijft.”

Zware beproeving

“Het belangrijkste in deze moeilijke tijden blijft evenwel de gezondheid van iedereen en de zorg voor zij die nu lijden. Dat is ook de grootste bekommernis van Cercle Brugge. We moeten en zullen deze zware beproeving samen doorstaan”, aldus nog de mededeling.

Cercle Brugge is, na Waasland-Beveren, de tweede ploeg in de Jupiler Pro League die haar spelers op technische werkloosheid plaatst.

“Denken aan de continuïteit van onze vereniging”

“Het spijt ons deze ingrijpende beslissing te moeten nemen, zeker na de fantastische remonte die wij gemaakt hebben, maar nu gooit corona ook bij ons roet in het eten. Er is zeer veel economische onzekerheid, daarom moeten we nu denken aan de continuïteit van onze vereniging.”

“Om die beslissing te nemen zijn we zijn in overleg gegaan met de spelersgroep. Het was niet eenvoudig, maar uiteindelijk leek dit de enige oplossing“, zegt Goemaere. “De voltallige groep werd vertegenwoordigd door een viertal spelers. De technische werkloosheid komt er voor alle spelers die bij ons op de payroll staan.”

De voorzitter hoopt dat er weer snel kan gevoetbald worden, al beseft hij wel dat het virus eerst onder controle moet worden gekregen. “Zodra we terug normaal kunnen werken, zullen we met onze communitywerking iets terug geven aan de maatschappij, teneinde dit te compenseren”, besluit Goemaere.

(ACR/ foto BELGA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten