Cercle Brugge wil tegen STVV weer aanknopen met winst

Coach Paul Clement hoopt tegen STVV weer met de zege aan te knopen. © belga
Redactie KW

Groen-zwart ontmoet maandagavond in het Jan Breydelstadion STVV. Trainer Paul Clement blikt vooruit.

In Engeland zijn ze het al gewoon, voetbal op maandag. Voor trainer Paul Clement is het dus niet nieuw. “Het wordt een nieuwe ervaring voor ons. We weten dan reeds alle andere uitslagen. Maar we zullen er klaar voor zijn. We hadden deze week een goede voorbereiding achter de rug.”

De uitslag tegen STVV kan bepalend zijn voor Cercle of ze al of niet met het bovenste deel van het klassement kunnen aansluiten. “Na twee keer te verliezen, waarin we niet zo best speelden, hoop en verwacht ik een positieve reactie”, klinkt de coach.

“Met de matchen die daarna komen is het zeker belangrijk niet te verliezen. Ik heb dat de jongens na de match in Anderlecht ook duidelijk gemaakt. Dat is achter de rug, ook al konden we daar beter doen. Vooral in de tweede helft. Er waren sleutelmomenten waarin we niet konden besluiten. En daar zijn we voor gestraft, zowel op de tegenaanval als met die strafschop en een gebrek aan concentratie. Die tweede goal deed de wedstrijd dood.”

Verkeerde tactische keuzes

Details zijn zeer belangrijk en ook tactisch werden soms verkeerde keuzes gemaakt. Clement steekt hierbij de hand in eigen boezem. “Ik neem deels mijn verantwoordelijkheid voor het resultaat in Anderlecht. Ondertussen sprak ik individueel met alle spelers. Er waren open gesprekken, hoe zij zich in toch wel een nieuwe omgeving voelen en hoe zij zich binnen het team zien.”

En die gesprekken waren leerrlijk, aldus de coach. “Ik heb daar veel uit opgestoken. Er is nu meer kracht, concurrentie, competitie. Een voordeel voor mij als coach. Anderzijds kan de groep zo groot worden, dat zij die niet meer aan voetballen toekomen, er zich niet goed bij voelen. Misschien moeten we voor hen naar een oplossing zoeken.”

Corryn hersteld van een lichte hamstringblessure, Gory ondervindt nog last van zijn schouder en voor Mbenza komt de match van maandag nog te vroeg. Omolo moet tegen STVV opletten voor zijn vijfde gele kaart. Deze spelers zijn geselecteerd: Didillon, Warleson, Goblet, Vitinho, Bates, Ueda, Decostere, Velkovski, Marcelin, Vanhoutte, Omolo, Hoggas, Da Silva, Koshi, Kanouté, Hazard, Hotic, Musaba, Ugbo en Somers.

Maandagmorgen is er een lichte training voorzien. Daarna trekt de groep ter voorbereiding van de wedstrijd op een kleine afzondering.

(ACR/ foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.