https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Cercle Brugge werkt eerste training van het nieuwe seizoen af

Lachende gezichten op de eerste training van Cercle Brugge.© ACR
Lachende gezichten op de eerste training van Cercle Brugge.© ACR
Redactie KW

Yves Vanderhaeghe leidde maandagnamiddag de eerste training van Cercle Brugge. “Ik zag zeer veel gretigheid en dat stemt mij gelukkig. De kern is bijlange nog niet volledig, maar ik zag een mooi niveau. Ook bij de jongens uit de beloftekern die momenteel aansluiten.”

Iedereen was present op de eerste training van groen-zwart, met uitzondering van doelman Bruzzese die binnen bleef. Hij voelde zich niet honderd procent en zal dinsdag, wanneer er twee keer wordt getraind, zo goed als zeker bij de groep aansluiten. Naast de nieuwkomer, de Noor Daland, was er ook de aanwezigheid van Popovic en Utkus, twee spelers van AS Monaco, die de voorbereiding met Cercle meemaken. De opvallendste was misschien wel Da Silva Lopez met een flinke krullenbol.

Doordat wij voor die nacompetitie uitgeschakeld waren, was de vakantie iets langer en kwam dit goed uit om toch mentaal gerecupereerd te zijn

Yves Vanderhaeghe is terug van een vakantie in het zuiden van Spanje en stond onder een mooie zomerzon samen met zijn assistenten in voor de eerste training. “De voorbije jaren waren er play-offs en was het verlof misschien wat te kort. Doordat wij voor die nacompetitie uitgeschakeld waren, was de vakantie iets langer en kwam dit misschien goed uit om toch mentaal gerecupereerd te zijn”, vindt de trainer. “Ik denk dat dit voor de spelers, die de voorbije twee jaar hebben moeten knokken om in eerste klasse te blijven, ook wel belangrijk was.”

Versterking

De kern is nog niet volledig. Er komen spelers bij en er zijn er die zullen vertrekken of toch in de eerste plaats uitgeleend worden. Omgekeerd zijn er met Popovic en Utkus twee spelers op proef bij Cercle die Vanderhaeghe tijdens zijn bezoek aan AS Monaco, waar hij ook training gaf, kon uitkiezen. “We waren daar om te zien wie voor Cercle nuttig kan zijn. Zij vielen meteen op. Er waren er nog een aantal en dan moet je bekijken wat er in de plannen van AS Monaco past. We mogen met die twee alvast tevreden zijn. Het zijn ook twee internationals. Popovic bij de jeugd van Servië, Utkus als een A-international van Litouwen.”

Cercle was voor Musaba, Marcelin, Pavlovic en Biancone een meerwaarde in hun carrière

Het project Cercle werd tijdens het bezoek van de technische staf aan AS Monaco B voorgesteld. Ze stelden ook de vraag wie er naar Cercle wilde komen. “In het verleden was er nogal wat tegenstrijdigheid en negativisme als ze vanuit Monaco naar Cercle moesten komen. Nu is die stelling helemaal anders”, vindt de coach. “Met de vier spelers die hier vorig seizoen waren, hebben ze een mooi voorbeeld gekregen. Cercle was voor Musaba, Marcelin, Pavlovic en Biancone een meerwaarde in hun carrière.”

Fans groeten

Die laatste kan bijvoorbeeld op 20-jarige leeftijd ruim veertig matchen in de Belgische eerste klasse aantonen. “Er waren veel gasten uit de academie die interesse hadden in Cercle. Dit betekent dat het toch de goede richting uitgaat”, aldus Vanderhaeghe die de groep ook discipline meegeeft. Zo moesten de spelers na de training de aanwezige fans groeten. Een mooi gebaar.

Groen-zwart speurt ondertussen op de transfermarkt naar bijkomende versterking, zoals een aanvallende vleugelspeler en een spits. Na afloop van vorig seizoen had de technische staf met iedereen een individueel gesprek. Bij sommige lijkt het voor hun ontwikkeling en evolutie beter dat ze uitgeleend worden. Men denkt hierbij aan Raux-Yao en ook aan Deuro. Voor zijn positie als centrale verdediger heeft Cercle al voldoende spelers.

“Meteen de pees opleggen”

Charles Vanhoutte was tijdens de laatste match van vorig seizoen aanvoerder en door de fans van Cercle werd hij bekroond met de gouden schoen van d’Echte. De Kortrijkzaan blaakt van vertrouwen. “Die zaken geven mij alvast een zeer goed gevoel om aan dit seizoen te beginnen”, vertelt hij. “Op het einde van de vorige competitie kon ik ook meer en meer mijn stempel drukken. Vergeleken met vorig seizoen is er nu reeds een basis, met de ook de trainersstaf die compleet is. We konden er meteen de pees opleggen.”

Cercle begon de voorbereiding vorige week al met veel fysieke testen. “Sommige proeven waren zeer pittig. Er was ook een volledige check-up, met onder andere een Dexa-scan. Die is misschien wel nodig en vooral belangrijk voor je verdere carrière, zeker als je ziet wat er tijdens het EK met de Deen Eriksen gebeurde”, besluit Vanhoutte. (ACR)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.