Cercle Brugge-voorzitter ziet in Vercauteren geknipte coach voor promotie

© BELGA
Redactie KW

Cercle Brugge-voorzitter Frans Schotte heeft met Frank Vercauteren een grote naam beet om zijn club terug naar de hoogste klasse te loodsen. “We zochten de best mogelijke trainer om de promotie af te dwingen”, zei Schotte maandag op een persconferentie in het Jan Breydelstadion.

“Ons objectief is en blijft om dit seizoen te promoveren. We willen gewoonweg één van die twee periodetitels winnen“, verklaarde de Cercle-voorzitter. “Hiervoor hebben we de best mogelijke trainer gezocht. We hebben niet gekozen voor de beste onder diegenen die zich aanmeldden. Neen, we hebben met volle verstand en veel ambitie Vercauteren gecontacteerd.”

De Vereniging staat na elf speeldagen op de derde plaats in 1B, op drie punten van OH Leuven en Beerschot Wilrijk. Toch mocht José Riga beschikken wegens ‘uitblijvende sportieve resultaten’. Zaterdagavond geraakte Cercle op eigen veld niet voorbij Roeselare (1-1). Binnen drie speeldagen valt de beslissing over de eerste periodetitel.

“We zijn nu elf wedstrijden ver. Voor de eerste periodetitel hebben we het niet meer in eigen handen. We hebben grote inspanningen gedaan om de spelersgroep sterker te maken. Nu stelden we vast dat we soms goede wedstrijden speelden, maar er was weinig stabiliteit op het vlak van resultaten. Daarom hebben we beslist om afscheid te nemen van José Riga, een echte gentleman. Vorig seizoen heeft hij met een mindere kern het behoud gerealiseerd. Daarvoor willen we hem dan ook bedanken”, besloot Schotte.

(BELGA)