Cercle Brugge verliest op Mambourg

Groen-zwart gaat met 3-1 de boot in op Charleroi en blijft zo in de rechterkolom van de rangschikking.

Dylan De Belder © (Foto Belga)

Beide ploegen waren aan een sterke reeks bezig, met elk negen punten uit hun laatste vier wedstrijden. De inzet was dan ook duidelijk. De winnaar van het duel kon aansluiting vinden bij de top zes. Cercle kon alvast niet rekenen op draaischijf Mercier en Lusamba. Beiden waren geschorst. Appin en De Belder namen mits enkele verschuivingen hun plaats in.

Het eerste halfuur werd alvast een aangenaam kijkstuk. In de openingsfase was er al meteen een poging voor Bruno, de Charleroi-speler krulde zijn plaatsbal voorbij de verste paal. Kort nadien moest Nardi redding brengen op een schot van Osimhen. Tot dan was groen-zwart nog niet veel in de buurt van Penneteau geraakt en kwam Charleroi na een kwartier verdiend op voorsprong. Appin leed iets te simpel balverlies en Benavente rondde het af: 1-0. Aanvoerder Lambot verliet even later geblesseerd het veld en werd achterin vervangen door Ueda.

Halfweg toch even Cercle. Gakpé bracht een vrije trap in het pak, de kopbal van Cardona viel op de bovenkant van de lat. Aan de overzijde trof ook Osimhen de paal. De Nigeriaanse centrumspits pakte nadien nog uit met een spectaculaire omhaal, die echter het doel miste. Het doelhout speelde beide ploegen parten want ook Bruno zag een vrije trap voor Charleroi via de lat over doel gaan. 1-0 was de ruststand.

Osimhen, de uitblinker bij de thuisploeg, bracht al vrij vroeg in de tweede helft zijn ploeg met zijn zevende van het seizoen op 2-0. Op het uur was de kous helemaal af voor de Zebra’s toen Ilaimaharitra een vrije trap voorbij Nardi in doel schoot. Van dan af lag het spel veel stil en was er niet veel meer te zien, al zat Charleroi met die tussenstand uiteraard op rozen. In de slotfase kon de ingevallen Bongiovanni met zijn eerste officiële goal voor Cercle milderen, Niane miste daarna de 4-1 en de 3-2 van Etienne werd door scheidsrechter Smet afgekeurd na een fout op de doelman.

Charleroi wint voor de zesde keer op rij in eigen huis. Cercle staat na de stunt in Genk opnieuw met de voeten op de grond. Zondagmiddag is Antwerp te gast in het Brugse Jan Breydelstadion.

(ACR)

Charleroi- Cercle Brugge 3-1.

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Lambot (23′ Ueda), Taravel, Etienne, Gakpé, Appin (56′ Bongiovanni), Koné, Bruno, De Belder, Cardona (70′ Hazard).

Doelpunten: 16′ Benavente 1-0, 53′ Osimhen 2-0, 60′ Ilaimaharitra 3-0, 85′ Bongiovanni 3-1.

Gele kaarten: 35′ Taravel, 37′ Cardona, 50′ Appin, 51′ Benavente, 84′ Angella

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.