Cercle Brugge verliest oefenmatch op Standard

Olivier Scholaert bracht Cercle met zijn linker op voorsprong.© ACR
Olivier Scholaert bracht Cercle met zijn linker op voorsprong.© ACR
Redactie KW

Groen-zwart verloor op de Académie Louis Dreyfus met 3-2 van Standard. Maandag trekt de Vereniging op oefenstage naar Poznan (Polen).

Net als vrijdagavond tegen Zulte-Waregem (2-1 winst) zette trainer Vanderhaeghe bij Cercle een gemengd elftal tussen de lijnen, van A-kernspelers en beloften. Ibrahima Bah legde een tweede test af. In de laatste twintig minuten viel ook Florian Antognelli in. Deze Italiaanse centrale middenvelder is bij AS Monaco B einde contract. De laatste nieuwkomer, de Spanjaard Waldo Rubio, was er niet bij. Voor hem kwam de oefenmatch te vroeg.

Na nog geen kwartier spelen bracht Scholaert met een knap schot Cercle op voorsprong. Die score konden de bezoekers echter niet lang vasthouden, want na ruim 15 minuten kon Standard in evenveel minuten twee keer tegenscoren. Dragus krulde een knap schot in de winkelhaak voorbij Bruzzese en de opgerukte Ngoy werkte na balverlies in het middenveld bij Cercle met een lange rush perfect af.

In de tweede helft bracht de ingevallen Muleka, die eerder de paal trof, zijn ploeg in de omschakeling op 3-1. Kort daarvoor kon Miangue groen-zwart met een kopbal op gelijke hoogte brengen, maar die was niet goed gericht. In de slotfase legde de ingevallen Mert vanuit een scherpe hoek de eindscore vast.

Na de stage in Polen reist Cercle meteen door naar AS Monaco waar men op zaterdag 10 juli een oefenmatch speelt.

(ACR)

Cercle Brugge: Bruzzese (46′ Didillon), Audenaert (70′ Antognelli), Daland, Popovic, Miangue, Velkovski (75′ Bah); Vanhoutte, Hoggas (70′ Coens), Scholaert (75′ Martlé), Denkey (75′ Mert), Ackx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier