Cercle Brugge verliest met 1-0 bij Beerschot-Wilrijk

Tweede finalewedstrijd voor de promotie wordt in Brugge een dubbeltje op zijn kant.

Bij de thuisploeg was er enige twijfel rond enkele basisspelers, zoals Maes en Placca, maar trainer Brys bracht ze toch binnen de lijnen. Bij Cercle geen verassingen, al koos Vercauteren voor een meer verdedigende opstelling. De thuisploeg was in de aanvangsfase zeer gedreven en moest Nardi met de vingertoppen redding laten brengen op een schot van Messoudi. Kort nadien ging de doelman van Cercle goed plat op een lage schuiver van Losada. Op het kwartier kwam Nardi in botsing met Placca, gelukkig stond Delacourt op de juiste plaats om de bal van de lijn weg te vegen.

Beerschot-Wilrijk bleef aandringen, vooral via Placca en Messoudi. Halfweg toch even Cercle toen Losada zich verslikte in zijn dribbel en Mercier ervandoor leek te gaan, maar de Argentijn stopte hem alsnog foutief af. De Ratten bleven het gevaarlijkst. Messoudi nog maar eens met een schot over het doel. In het slot van de eerste helft kwam Cercle meer naar voor, maar voor de goal van Romo leverde dat maar weinig op. Op slag van rust nog eens Placca bij de thuisploeg, maar hij kon niet besluiten. Beide ploegen gingen zo zonder doelpunten naar de kleedkamers.

Nardi in de fout

Weinig verandering in het spelbeeld bij aanvang van de tweede helft. Dit keer kwam de thuisploeg echter wel op voorsprong. Nardi werd onder druk gezet, ging in de fout en Placca kon in het lege doel besluiten. De doelman van Cercle zag er op die fase niet al te best uit. Messoudi kon kort nadien de score verdubbelen, maar hij trapte naast. De fusieclub bleef komen, dit keer was Nardi wel bij de pinken op een schot van Losada.

Op het uur kreeg Maes rood voor een felle overtreding op Omolo. De winnaar van de eerste periode moest nog een half uur met tien verder en ook Van Hyfte werd even later vervangen na een pijnlijke val op zijn schouder.

Cercle kon echter niet profiteren van die situatie. Een eerste poging kwam er een kwartier voor tijd. Een afzwaaier van Crysan ging naast. Aan de overzijde eenzelfde poging van De Jonghe. In het slot was er nog een kopbal van De Belder, maar ook die kon Romo niet verontrusten. De doelman van Beerschot had in de toegevoegde tijd nog een prima redding in huis op een schot van Mercier.

Cercle verloor na dertien matchen een eerste keer. Volgende zaterdag, op 10 maart, valt in het Jan Breydelstadion de definitieve beslissing over wie naar 1A mag.

(ACR)

Beerschot-Wilrijk- Cercle Brugge 1-0.

Doelpunten: 53′ Placca 1-0.

Beerschot-Wilrijk: Romo, Van Den Bergh, Prychynenko, Swinkels, Dom, Van Hyfte (66′ François), Losada (80′ Merlo), Messoudi, De Jonghe, Maes, Placca (90′ Okotie).

Cercle Brugge: Nardi, Xandao, Delacourt, Taravel, Lambot, Imorou, Koné, Omolo (71′ Hoggas), Mercier, Crysan, Cardona (76′ De Belder).

Gele kaarten: 5′ Omolo, 22′ Losada, 78′ Koné.

Rode kaart: 62′ Maes.

Scheidsrechter: Lardot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.