Cercle Brugge valt te licht uit tegen Antwerp

Groen-zwart verliest met 0-3. Refaelov en Owusu zorgen als twee ex-Bruggelingen voor het verschil. Trainer Guyot kon centraal achterin geen beroep doen op de geblesseerden Taravel en Lambot. Lusamba en Mercier keerden terug uit schorsing, Ueda, Bongiovanni en Hazard waren er vanaf de aftrap bij.

© BELGA

In de openingsfase kreeg Rodrigues een unieke mogelijkheid, na wat onzeker verdedigen bij de thuisploeg trapte de Portugees voor een leeg doel onbegrijpelijk over. Meteen daarna aan de overzijde een laag schot van Hazard waar Bolat toch wat moeite mee had. Uit een hoekschop die daarop volgde stond niemand van Cercle klaar om tussen een gros van benen de bal binnen te tikken.

Binnen het eerste kwartier viel dan ook een doelpunt, zij het op strafschop voor de bezoekers. Doelman Nardi kwam iets te gretig uit zijn doel op een doorbraak, zij het al of niet buitenspel, van Owusu. Ook de VAR zag een elfmeter in die lichte overtreding. Een koud kunstje voor Refaelov die Nardi naar de verkeerde hoek wees en 0-1.

Halfweg de eerste helft opnieuw Antwerp met eerst een laag schot van Ouwsu en een harde trap van Refaelov. Nardi stond twee keer paraat. Groen-zwart, dat op dat moment het meeste balbezit opeiste, leek door de afwezigheid van het duo Taravel-Lambot toch kwetsbaar achterin. Volgende week tegen Anderlecht komt daar ook nog Palun bij omdat hij een vijfde keer geel kreeg.

Even voorbij het halfuur was er een vrije trap voor Mercier, waar Bolat uit zekerheid zijn vingertoppen moest gebruiken. Kort daarna zorgde Owusu tegen zijn ex-ploeg voor een dubbele voorsprong. Voor de zoveelste keer dit seizoen werd Etienne op de flank gepasseerd. Dit keer was het Buta die dichtbij het doel topscorer Owusu kon aanspelen. 0-2 was de ruststand.

De tweede helft bracht weinig verschil met de eerste en als de Cercleverdediging dan nog een hand toestak werd het nog moeilijker. Palun verloor de bal aan Ouwusu, die behield het overzicht en Refaelov gaf Nardi het nakijken.

Groen-zwart gaf ondanks die score niet op. Cardona kreeg een unieke mogelijkheid, hij trapte echter met zijn linker over. Een kopbal van Gakpé werd kort daarna door Van Damme op de lijn gekeerd. Antwerp bleef zo de riante voorsprong vasthouden. Ook wanneer Cardona alleen voor Bolat, zij het wat scherp voor doel, de bal niet voorbij de keeper van Antwerp kreeg.

Cercle had wel evenveel balbezit, verdiende een goal maar kon tegen Antwerp geen aanspraak maken op meer. The Great Old wipt over Club Brugge naar de tweede plaats en is over veertien dagen opnieuw in Brugge te gast voor de topper tegen Club.

(ACR)

Cercle Brugge- Antwerp 0-3.

Cercle Brugge: Nardi, Palun (65′ Vitnho), Koné, Ueda, Etienne, Lusamba, Mercier, Bongiovanni (80′ De Belder), Hazard, Gakpé (66′ Omolo), Cardona.

Doelpunten: 12′ Refaelov (pen.) 0-1, 40′ Owusu 0-2, 53′ Refaelov 0-3.

Gele kaarten: 13′ Nardi, 28′ Palun, 33′ Nazaryna, 37′ Batubinsika, 54′ Etienne, 67′ Bongiovanni, 68′ Yatabaré, 70′ Buta,

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.