Cercle Brugge stelt nieuwe truitjes voor met knipoog naar Black Lives Matter

Het Belgische voetbal wordt al maanden geteisterd door onzekerheden en uiteenlopende beslissingen over het afgelopen en toekomstige seizoen. Het weerhoudt de eersteklassers er niet van om zich volop voor te bereiden op het nieuwe seizoen.

Bij Cercle Brugge denken ze daarbij onder meer aan wat leeft in de samenleving. Het West-Vlaams geleide productiehuis Geronimo, onder meer bekend van het kijkcijferkanon Helden van hier, lanceerde samen met de Brugse voetbalvereniging een gloednieuw filmpje. Daarin maakt het de supporters warm voor de nieuwe voetbaljaargang én nieuwste ontwerpen van de truitjes.

Een belangrijk element daarbij is de verwijzing naar Black Lives Matter: ‘The only colour that matters is the one in which we play the game’, is de niet mis te verstane boodschap (vrij vertaald: de enige kleur die ertoe doet, is die waarin we het spel spelen). Gekleurde en niet-gekleurde voetbalhelden in groen-zwarte outfit klinken eensgezind: ‘We beat as one’.

Bekijk het indrukwekkende filmpje op: https://vimeo.com/438725721. Voor de fans: Cercle Brugge werkt op zaterdag 8 augustus zijn eerste competitiewedstrijd af op het veld van Standard.

(TR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.