Cercle Brugge stelt met Ben Lambrecht nieuwe CEO voor

Ben Lambrecht.© gf
Ben Lambrecht.© gf
Redactie KW

Ben Lambrecht (57) is geboren en getogen in West-Vlaanderen, in de buurt van Kortrijk. Hij woont nu in Lennik en beschikt naast een masterdiploma Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen ook over een Advanced Management-diploma van de INSEAD Business School.

De nieuwe CEO Ben Lambrecht komt in de plaats van Marc Vanmaele die tot voor kort fungeerde als algemeen coördinator en moest uitvoeren wat er door de raad van bestuur werd beslist. Een belangrijke factor bij de aanstelling van de CEO was dat hij een Vlaming is, omdat de lokale verankering toch heel belangrijk is. Managing Director Oleg Petrov koos voor Lambrecht met de bedoeling dat hij in Brugge de nodige mandaten krijgt en hij weet dat Cercle politiek met heel wat dossiers bezig is, zoals het nieuwe stadion.

Ben Lambrecht moet bestuursmatig en op extra sportief vlak zijn verantwoordelijkheid nemen, en fiscaliteit, juridische en politieke zaken naar zich toe trekken. Terwijl de Mexicaan Carlos Avina puur op sportief vlak zijn functie uitoefent.

The Coca-Cola Company

Lambrecht startte zijn professionele carrière in 1986 als staff accountant bij Peat Marwick (KPMG). Aansluitend werkte hij nog voor het Amerikaanse R.J. Reynolds Tobacco en de van oorsprong Belgische koekjesfabrikant én hofleverancier Delacre. In 1993 stapte de nieuwe CEO van Cercle over naar The Coca-Cola Company waar hij verschillende marketing- en salesfuncties bekleedde in binnen- en buitenland. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de marketing van de frisdrankmerken Fanta en Sprite en lanceerde hij achtereenvolgens de merken Aquarius en Nestea.

In 2000 werd Lambrecht bij Coca-Cola benoemd tot Vice-President Sales & Logistics België. Hij woonde en werkte tussen 2003-2005 in het Verenigd Koninkrijk, waar hij de leiding had over het volledige salesdepartement. In 2006 werd hij Vice-President Sales & Marketing voor België en Luxemburg. Vervolgens leidde hij tussen 2010-2013 Business Unit België, Nederland en Luxemburg als General Manager, waar hij leiding gaf aan een team van meer dan 2.000 medewerkers en waarin hij al met sportsponsoring, en met in het bijzonder voetbal, in aanraking kwam.

In 2013 werd hij Vice-President Frankrijk bij Coca-Cola European Partners, de grootste onafhankelijke Coca-Cola bottelaar. Als General Manager leidde hij er één van de grootste en belangrijkste markten voor het internationale frisdrankconcern.

Veel talent

Na goed 28 jaar bij Coca-Cola besloot Lambrecht in 2020 om naar ons land terug te keren om dichter bij zijn familie te wonen. Op zoek naar een nieuwe Belgische uitdaging, liefst in een internationale context, was hij in tussentijd actief als External Senior Advisor voor Bain & Company.

Nu start hij met een nieuwe uitdaging bij Cercle Brugge, waar hij als CEO zijn (internationale) ervaring mee ten dienste zal stellen “Het gegeven om te werken in een ambitieuze en tevens internationale context om van Cercle het grootste talentenplaform van Europa te maken, spreekt mij persoonlijk enorm aan”,aldus Lambrecht.

“Met het talent dat op vandaag al aanwezig is op Cercle wil ik graag een goede en sterke bedrijfscultuur verder op poten zetten waarin we als team samen het beste kunnen halen op sportief en extra-sportief vlak. Dit is een groeitraject met fantastische vooruitzichten voor alle supporters en partners van Cercle.”

Investering

Managing Director Oleg Petrov: “De aanstelling van Ben is een duidelijke investering in een structurele en succesvolle toekomst voor Cercle. Voor de functie van CEO waren we de voorbije maanden op zoek naar een sterk en Belgisch profiel met internationale ervaring om onze ambitieuze strategie met Cercle verder uit te bouwen. Ben is een echte people-manager met heel wat relevante ervaring in verschillende domeinen zoals sales, marketing en general management.”

“We zijn ervan overtuigd dat hij de juiste man op de juiste plaats is om met Cercle een versnelling hoger te schakelen en dat Ben’s visie en gedrevenheid Cercle vooruit zal helpen in verschillende belangrijke dossiers.”

(ACR/ Foto Cercle Brugge)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.