Cercle Brugge stelt Laurent Guyot aan als hoofdtrainer

Cercle Brugge heeft Laurent Guyot aangesteld als nieuwe hoofdtrainer van groen-zwart.

Laurent Guyot werd in 2015 directeur van het opleidingscentrum van Toronto FC. © Toronto FC

De 48-jarige Fransman Laurent Guyot is geen onbekende in de voetbalwereld. Als professionele speler kende hij een rijkgevulde carrière waarin hij 300 wedstrijden speelde bij onder meer FC Nantes, een ploeg waarmee hij in seizoen 1994-1995 kampioen van Frankrijk werd. Daarna volgden nog Toulouse en Guingamp, waar hij zijn carrière afsloot.

Daarna was Laurent Guyot vier seizoenen lang beloftentrainer van les Canaris (FC Nantes). Vervolgens ging hij in Ligue 1 als hoofdtrainer aan de slag bij Boulogne-Sur-Mer, waarna Sedan volgde in Ligue 2. Nadien werkte hij met de grootste Franse talenten bij de Franse nationale jeugdselecties U16 en U17. Aansluitend werd Laurent Guyot in 2015 directeur van het opleidingscentrum van Toronto FC, een club in de Major League Soccer, waar hij in januari 2018 beloftecoach werd. Deze functie ruilt hij nu in om hoofdtrainer te worden van Cercle Brugge.

Nieuwe missie

“Ik ben trots om de nieuwe trainer van Cercle Brugge te zijn”, zegt Laurent Guyot. “Al vanaf de eerste gesprekken die ik met de bestuurders voerde, begreep ik de ambitie van dit project en kon ik constateren dat deze ambitie perfect overeenstemt met mijn visie. Ik kan niet wachten om aan mijn nieuwe missie te beginnen. Leve Cercle”, klinkt het in een mededeling.

“Ik ben zeer gelukkig vandaag de komst te kunnen melden van onze nieuwe hoofdtrainer Laurent Guyot”, aldus Vadim Vasilyev, gedelegeerd bestuurder. “In onze zoektocht hadden we vooraf de benodigde kwalificaties voor deze functie goed gedefinieerd. Tijdens de gesprekken die we met verschillende kandidaten hebben gevoerd, leek Laurent ons onmiddellijk de ideale persoon voor deze functie omdat hij enerzijds beschikt over ervaring als speler op hoog niveau en anderzijds een aardig parcours als trainer kan voorleggen.”

Nieuwe spelers op komst

“We zijn ervan overtuigd dat we met Laurent Guyot een getalenteerde trainer hebben aangesteld. Daarnaast zullen we in de komende dagen ook de verdere samenstelling van de technische staf aankondigen, net als de komst van nieuwe spelers”, geeft gedelegeerd bestuurder Vadim Vasilyev nog mee.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.