Cercle Brugge speelt 1-1 gelijk tegen het Franse Lens

Groen-zwart was op stage in het Nederlandse Hoenderloo en mocht die week dichter bij huis in Heist afsluiten met een oefenwedstrijd tegen RC Lens. Het werd 1-1.

Bij Cercle Brugge maakten nieuwkomers Serrano en Kouamé hun debuut. Daarnaast koos trainer Mercadal voor de verwachtte negen andere spelers. Bij de bezoekers deed Robail als gewezen Cerclespeler mee en verscheen Gillet als ex-speler van onder andere Anderlecht als aanvoerder aan de aftrap.

Groen-zwart speelde een knap eerste half uur, met diverse aanvalsgolven, maar in de zone van de waarheid ontbrak het aan de nodige efficiëntie. Vooral Saadi werd geregeld goed aangespeeld. Zijn eerste doelpoging na tien minuten werd gekeerd door doelman Desprez van Lens.

Die keeper had later zijn vuisten nodig bij een harde vrije trap van Taravel. Na een verkeerde inspeelbal van diezelfde doelman kon Bongiovanni vrij aanlegen. Zijn schot ging voorlangs. En nog voor het halfuur pakte Hazard uit met een dribbel en een schot. Desprez ging goed plat. Daarna moest Cercle wat gas terugnemen en kwam ook Lens dicht bij de goal. Kouamé stond Badiashile bij en zo bleef het 0-0 aan de rust.

Cercle bracht bij aanvang van de tweede helft enkele nieuwe spelers in en hierdoor schoof Deuro als rechtsachter naar het middenveld. Op een hoekschop stond de Malinees na vijf minuten op de goede plaats om een vallende bal rechts voorbij Desprez in doel te trappen: 1-0. Groen-zwart kwam zo verdiend op voorsprong.

Op het uur bracht Lens zes nieuwe spelers in en ook bij Cercle werden enkele invallers, vooral jongeren, ingebracht. Hierdoor zakte het tempo en kon Cercle niet meer het spel brengen van in het eerste halfuur. Lens kon gelijkmaken via Chouiar die helemaal alleen in het strafschopgebied kon aanleggen.

De ingevallen Kanté was voor Cercle in de slotfase op een hoekschop dicht bij de 2-1. Zijn schot werd door de doelman van Lens gekeerd. Cercle speelt vrijdag een laatste oefenwedstrijd en trekt hiervoor naar Auxerre, ook al een ploeg uit de Franse Ligue 2. (ACR)

Cercle Brugge: Badiashile, Deuro (66′ Koshi), Ueda, Taravel, Serrano (46′ Bassong), Kouamé (46′ Decostere), Hoggas (86′ Suffys), Bongiovanni (74′ Dekuyper), Hazard (46′ Kanté), De Belder (83′ Somers), Saadi (62′ Deman).