Cercle Brugge scoort 3 keer in dolle slotfase en wint van KV Mechelen

Cercle Brugge beleefde tijdens de Retronight een wedstrijd om niet vlug te vergeten.

In een zinderende slotfase ging de ploeg van Lorenzo Staelens van 0-2 naar 3-2 tegen KV Mechelen.

Groen-zwart was niet slecht aan de wedstrijd begonnen, maar scoren leek opnieuw een probleem. Het waren integendeel de bezoekers die in twee fasen binnen de vijf minuten op 0-2 kwamen.

Plaatsbal

Eerst was er een plaatsbal in de verste winkelhaak van Cordaro, kort daarna zorgde De Witte vanop de stip voor 0-2. Cercle begon met nog meer aanvalskracht, Buyl in de plaats van Van Roose, aan de tweede helft. Mechelen dat Ghomsi verloor met een tweede gele kaart kwam nog nauwelijks in de buurt van doelman Delle.

Kansen

Cercle reeg de ene doelkans na de andere aan elkaar. Drie minuten voor tijd brak Kabananga het ijs (1-2). In de minuten daarna waren er doelkansen genoeg om op zijn minst een punt te pakken. Het werden er uiteindelijk drie via de jonge invallers Buyl en Naudts. Cercle is nu zo goed als zeker van behoud in de Jupiler League.