Cercle Brugge lijdt opnieuw puntenverlies in eigen huis

Lonsana Doumbouya. (Foto ACR)
Redactie KW

Een zwak groen-zwart speelde zaterdagavond 1-1 tegen WS Brussel.

Voor aanvang kreeg stadionomroeper Eric Van Maldeghem, die na dertig jaar afscheid neemt van de Cercle-microfoon, uit dank door voorzitter Frans Schotte enkele geschenken. Kort daarna volgde een minuut van ingetogenheid naar aanleiding van de voorbije gebeurtenissen in de Franse hoofdstad.

Bij groen-zwart koos trainer Vanderbiest voor dezelfde elf die drie punten grepen op de Bosuil, met uitzondering van de geelgeschorste Van Acker. Zijn plaats op het middenveld werd ingenomen door Haroun.

Scheidsrechter geblesseerd

White Star Brussel nam in de aanvangsfase het meeste initiatief en kwam geregeld in de nabijheid van doelman Van Damme. Cercle kreeg op de andere speelhelft in het eerste halfuur maar weinig voet aan de grond. In het laatste kwartier van de eerste helft was er wat dreiging. Maertens zag in de rebound een schot van Haroun geblokt en kwam zo dicht bij een doelpunt voor Cercle. Het bleef bij een logische 0-0 bij de rust.

De tweede helft begon met een klein kwartier vertraging omdat de scheidsrechter geblesseerd moest worden vervangen door zijn assistent Robby Keuleers. In zijn plaats kwam iemand uit het publiek. Het geleverde spel van Cercle veranderde weinig tot na ruim een uur een schot van Doumbouya via het been van een verdediger in doel verdween. Het gejuich bij de thuisaanhang was van korte duur. Fabris kon na weinig defensief weerwerk vrij aanleggen: 1-1. Daar bleef het bij. Al was Soumah met een kopbal nog dicht bij de 1-2. Cercle liet een unieke kans liggen om bovenin de Proximus League aansluiting te vinden. Maar het verdiende vandaag niet meer.

(ACR)

Cercle Brugge- WS Brussel 1-1.

Doelpunten : 68′ Doumbouya 1-0, 74′ Fabris 1-1.

Cercle Brugge : Van Damme, Vanbelle, Bourdin (83′ Naudts), Lambot (60′ Valcke), De Kegel, Doumbouya, Dewaele, Van Roose, Maertens, Haroun, Yagan (80′ Van De Velde).

WS Brussel : Vanhamel, Soumah Noel, Traore, Kone, Grisez (72′ Bailly), Duplus, Mater (30′ Van De Walle), Huyghebaert, Fall, Fabris, Al Masude.

Gele kaarten : Lambot, Van De Walle, Vanbelle, Traore, Maertens.

Schiedsrechter : Alho-Guerreiro (46′ Keuleers).

Toeschouwers : 4.667.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.