Cercle Brugge leent Ghanese middenvelder in Italië

Godfred Donsah heeft heel wat ervaring op het hoogste niveau in Italië. Zo speelde hij 89 keer in de Serie A. © Getty Images
Redactie KW

Groen-zwart bereikte met Godfred Donsah een overeenkomst tot het einde van het seizoen. Dinsdag wordt dit officieel bekrachtigd.

De 23-jarige Godfred Donsah, een rechtsvoetige defensieve middenvelder, heeft ondanks zijn leeftijd al heel wat aan ervaring op het hoogste niveau in Italië. Zo speelde hij 89 keer in de Serie A. Hij begon bij Hellas Verona en trok dan vervolgens naar Cagliari en Bologna. Bij deze laatste club heeft hij een contract tot 2020, maar kwam vorig seizoen door blessures minder aan spelen toe. Hij legde bij Cercle de voorbije dagen medische testen af en trainde dinsdag een eerste keer mee met de groep. Hij krijgt het rugnummer 30.

Donsah voetbalde van zijn zesde tot zijn vijftiende op blote voeten en speelde in de jeugd bij DC United in Asante Akim in Ghana. Hij werd gescout door Palermo en via Hellas en Cagliari kwam hij bij Bologna terecht.

Toen Donsah twaalf jaar was, maakte zijn vader vanuit Libië via de bekende Lampedusa-route de oversteek naar Italië om er geld te verdienen voor zijn kinderen. Hij maakte in 2009 de barre overtocht, werkte jarenlang als illegaal, vond uiteindelijk een vaste job en werd op die manier op een onverwachte manier herenigd met zijn voetballende zoon.

Donsah debuteerde in 2017 in het Ghanese voetbalelftal. Voorlopig blijft het bij die ene cap.

(ACR)