Cercle Brugge krijgt een nieuwe sportieve baas

Paul Mitchell wordt de nieuwe sportief directeur bij AS Monaco en zal zich in die rol ook ontfermen over Cercle Brugge. © GF
Redactie KW

Paul Mitchell wordt de nieuwe sportief directeur bij AS Monaco en zal zich in die rol ook ontfermen over Cercle Brugge.

Onder de directie van Oleg Petrov, tevens gedelegeerd bestuurder van Cercle Brugge, zal Mitchell verantwoordelijk zijn voor het sportief beleid bij AS Monaco, van de academie tot en met de eerste ploeg alsook van Cercle Brugge”, staat er in een persbericht van AS Monaco. De 38-jarige Engelsman begint deze week nog aan zijn nieuwe opdracht.

“Hij zal Cercle Brugge de eerste maanden trekken, vervolgens gaan we verder structuren”, zegt voorzitter Vincent Goemaere van groen-zwart.

Paul Mitchell werd geboren in augustus 1981 in het Britse Manchester en kende een korte spelersgeschiedenis in de 2de en 3de Engelse divisie, met onder andere een opleiding bij Manchester City en Wigan. Een zware enkelblessure dwong hem in 2009 om zijn carrière als voetballer voortijdig te beëindigen.

Hij is ervaren, goed geïnformeerd over verschillende Europese markten en beschikt over een groot adresboek dat hij in de loop van zijn carrière voorheen in Southampton en Tottenham en nadien ook in Duitsland heeft opgebouwd.

Internationale visie

In 2012 werd Mitchell namelijk hoofd scouting bij Southampton en twee jaar later trok hij samen met de Argentijnse coach Mauricio Pochettino naar Tottenham waar ze een team konden samenstellen, met onder andere de Belg Toby Alderweireld, dat uitmondde in de finale van de Champions League in 2019.

Pochettino werd enkele maanden later ontslagen en opgevolgd door José Morinho. Mitchell ging twee jaar eerder weg bij de Spurs en vond een nieuwe uitdaging bij Red Bull Leipzig. Zijn moderne rekruteringsmethoden zorgden daar voor inkomende transfers van spelers zoals Matheus Cunha en Nordi Mukiele.

AS Monaco wil toegang tot een veel breder netwerk en Mitchell zou die internationale visie hebben. Tijdens zijn carrière zou hij niet geaarzeld hebben om talent te zoeken in de lagere divisies en in minder onderzochte kampioenschappen.

Naast Mitchell gaat ook Laurence Stewart naar AS Monaco. Hij beschikt dan weer over de nodige ervaring bij Manchester City, Everton en de Engelse federatie. Beiden werkten ook samen bij Red Bull aan de globale scouting. Bij AS Monaco zullen zij instaan voor het aantrekken, werven, selecteren en de ontwikkeling van spelers.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten