Cercle Brugge kan niet zorgen voor een bekerstunt tegen Racing Genk

Johanna Omolo houdt Bryan Heynen af © BELGA
Olivier Volckaert

Cercle Brugge ligt uit de Beker van België. Het verloor woensdagavond met 0-1 van Racing Genk. Positief nieuws voor de vereniging is dat goalie Miguel Van Damme een uitstekende comeback maakte.

Bij Cercle Brugge voerde José Riga maar liefst zes wissels door in vergelijking met de nederlaag tegen Roeselare. De opvallendste nieuwkomer was doelman Miguel Van Damme, die na zijn behandeling tegen leukemie voor het eerst weer in doel stond bij een officiële match van Cercle. Genk nam het initiatief, Cercle zette een stevige organisatie neer. De 0-1 viel dan ook uit de lucht. Pozuelo legde de bal heerlijk over Van Damme in doel. Cercle moest even bekomen en Samatta en Benson lieten de 0-2 liggen. Cercle zette in het slot van de eerste helft nog een offensief neer, maar Genk liet niet begaan.

In het begin van de tweede helft ontsnapte Cercle toen Aidoo op de lat kopte. Miguel Van Damme redde ook de meubelen toen Taravel in de fout ging, twee Genk-spelers konden niet scoren tegen de Cercle-goalie. Iets later ging Van Damme ook goed plat op een poging van Benson. Voor Cercle het sein om een tandje bij te steken. De vereniging ging met twee spitsen spelen en daardoor kwam groen-zwart gevaarlijker voor de dag. Genk leunde terug en Cercle was vooral via Omolo gevaarlijk. Die claimde nog een strafschop, maar scheidsrechter Dierick gaf geen krimp. Cercle verloor uiteindelijk met 0-1.

De vereniging speelde al bij al een matige partij en kon Genk, dat met de handrem op speelde, nooit echt in verlegenheid brengen. Positief nieuws voor de vereniging is dat doelman Miguel Van Damme volledig terug is. Hij speelde zijn eerste match en was zelfs één van de beteren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.