Cercle Brugge heeft met Jesper Daland een eerste nieuwkomer

© gf
© gf
Redactie KW

Jesper Daland is een 21-jarige Noorse jeugdinternational. De rechtsvoetige centrale verdediger komt over van het Noorse IK Start en ondertekende een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.

Cercle Brugge is gestart met het samenstellen van de A-kern voor volgend seizoen. Jesper Daland (1m89) moet centraal achterin plaatsnemen. Door het vertrek van Jérémy Taravel (einde contract), David Bates (terug naar HSV Hamburg) en Jean Harisson Marcelin en Strahinja Pavlovic (terug naar AS Monaco) was er bij Cercle nood aan vervangers op die positie. “Zijn maturiteit, gecombineerd met zijn leiderschapskwaliteiten, hebben ervoor gezorgd dat hij uitgroeide tot aanvoerder van IK Start en in het 2020-seizoen elke wedstrijd speelde”, weet technisch directeur Carlos Aviña. “Jesper heeft kwaliteiten aan de bal, z’n kopbalspel en z’n tactische intelligentie worden ongetwijfeld een meerwaarde voor Cercle.”

Jesper Daland kwam uit de jeugdreeksen van FK Vigor bij Stabaek IF en trok in 2019 naar IK Start. Het afgelopen jaar 2020 werd Daland aanvoerder van de ploeg en speelde hij elke wedstrijd in de eerste klasse van Noorwegen. De fans van IK Start verkozen de Noorse belofteninternational tot jongste speler van het jaar 2020.

Vorig seizoen trok Cercle ook al de Noorse markt op, maar greep toen naast aanvaller Jens Petter Hauge. Hij koos toen voor het Italiaanse AC Milan. Aan de zijde van sterspeler Zlatan Ibrahimovic scoorde hij dit seizoen twee keer in zestien matchen.

(ACR/ GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier