Cercle Brugge geeft in de slotfase 2-0-voorsprong prijs

© (Foto Belga)

Groen-zwart gaat in een knotsgekke slotfase tegen Union van 2-0 naar 2-3.

Cercle Brugge nam deze week afscheid van trainer Guyot. Zijn functie wordt voor de resterende matchen in deze competitie waargenomen door assistent-trainer Jeunechamps. De twee andere assistenten waren ook niet aanwezig en daarom nam beloftetrainer De Wulf op de bank plaats.

Op het terrein moest Cercle rekening houden met tien geblesseerde spelers en maakten Decostere, Bongiovanni, Gakpé en Alioui in vergelijking met vorige week plaats voor Etienne, Mercier, De Belder en Tormin.

Na een gezapig begin was de eerste unieke mogelijkheid voor Cercle. Na een te korte terugspeelbal miste De Belder het overzicht om Bruno aan te spelen en trapte zelf onbegrijpelijk naast. Ruim vijf minuten later ging Bruno neer in de zestien na een contact met Mehlem, geen strafschop oordeelde scheidsrechter Lardot. Op de tegenaanval was een goede Nardi nodig om een achterstand te voorkomen, ook al was het buitenspel, zo bleek.

Even voor het halfuur opnieuw Cercle, maar op de voorzet vanop links van Bruno was niemand gevolgd. Kort daarna aan de overzijde een identieke fase, maar ook Selemani van Union, dat toen toch iets meer dreigde, kon niet besluiten. Het was echter Cercle dat nog een doelkans kreeg. De vrije trap van Mercier ging naast. Ruststand: 0-0.

De tweede helft begon goed voor de thuisploeg. Op de derde opeenvolgende hoekschop van Mercier werd de bal aan de eerste paal door een speler van Union naar de tweede paal doorgekopt, zij het op het hoofd van Taravel en 1-0. Cercle ging op zoek naar een dubbele voorsprong. Op het uur ging Tormin zijn kans, zijn schot raakte de buitenkant van de paal. Het spel kwam nadien weer in evenwicht, zij het zonder veel tempo, al voerde Union begrijpelijk de druk wat op. Maar de goal viel aan Cercle-zijde. Ruim tien minuten voor tijd maakte Taravel er na een ingestudeerde en mooie vrije trap met Mercier en Lambot 2-0 van.

Cercle leek de schaapjes op het droge te hebben. Maar meteen daarna werd het al 2-1, op opnieuw een stilstaande fase. Stamenkovic kopte een hoekschop binnen. Het werd meteen ei zo na 2-2, maar de doorgebroken Niakate verknoeide de kans. De ingevallen Alioui deed voor Cercle hetzelfde. Toch kwam Union verdiend langszij. Niakate zorgde voor de 2-2.

De wedstrijd kon dan nog alle kanten uit en het was Union dat alsnog met de drie punten ging lopen. In de allerlaatste seconden maakte de ingevallen Tau er op een vlijmscherpe counter nog 2-3 van. Het is van 10 november 2018 geleden dat Cercle nog de nul kon houden, maar een scenario als dit hadden ze wellicht niet verwacht. Opnieuw een ferme domper voor Cercle dat onder leiding van een nieuwe trainer duidelijk de bakens (nog) niet kon verzetten en naar het einde van de play-offs snakt.

(ACR)

Cercle Brugge: Nardi, Palun, Delacourt, Lambot, Taravel, Etienne, Marega, Mercier, Tormin (79′ Bongiovanni), Bruno, De Belder (87′ Alioui).

Doelpunten: 48′ Taravel 1-0, 79′ Taravel 2-0, 82′ Stamenkovic 2-1, 90′ Niakate, 94′ Tau.

Gele kaarten: 39′ Marega, 42′ Traore, 67′ Stamenkovic, 77′ Perdichizzi