Cercle Brugge en Laurent Guyot beëindigen samenwerking, assistent Jeunechamps neemt over

Cercle Brugge en Laurent Guyot hebben, na overleg, donderdag beslist om met onmiddellijke ingang de samenwerking te beëindigen. Assistent-trainer José Jeunechamps fungeert in de resterende vier wedstrijden in play-off 2 als hoofdtrainer. Ondertussen gaat Cercle Brugge op zoek naar een opvolger voor Laurent Guyot.

© belga

Cercle Brugge sloot de reguliere competitie op de dertiende plaats af. In groep B van play-off 2 heeft groen-zwart zeven punten op achttien, acht minder dan groepsleider KV Kortrijk. Afgelopen weekend ging Cercle nog pijnlijk de boot in op het veld van Zulte-Waregem met 6-2. Donderdagnamiddag had de Vereniging een gesprek met Laurent Guyot, daar werd beslist om in onderling overleg de samenwerking meteen te stoppen.

“Het resultaat in de voorbije vijftien wedstrijd was niet geweldig en in play-off 2 hebben we niets meer te zoeken“, laat voorzitter Frans Schotte weten. “Groepsleider gaan we niet meer worden. Uiteindelijk waren we reeds bezig met volgend seizoen. Daarin willen we absoluut beter doen dan de dertiende plaats. We hebben dan bekeken welke structuur we daarvoor nodig hebben. En om te beginnen, welke trainer is daar voor nodig? We kwamen dan tot de consensus dat er met Laurent Guyot geen toekomst lag voor volgend seizoen.”

Assistent-trainer José Jeunechamps fungeert in de resterende vier wedstrijden in play-off 2 als hoofdtrainer.
Assistent-trainer José Jeunechamps fungeert in de resterende vier wedstrijden in play-off 2 als hoofdtrainer.© ACR

Die beslissing is er nu reeds gekomen, dus kan Guyot zijn eigen loopbaan uittekenen en kan Cercle op zoek naar een opvolger van de Fransman. José Jeunechamps, tot nu assistent-trainer, neemt vanaf vrijdag tot het einde van de play-offs het hoofdtrainerschap over. “We gaan nu op zoek naar een nieuwe trainer, waarbij we hopen dat hij zo vlug mogelijk kan beginnen“, klinkt Schotte. “Dat is zowel op de binnen- als buitenlandse markt. Het is geen evidentie dat het een buitenlander moet zijn. Dat kan, maar we kijken even goed in het binnenland.”

“We hopen – maar dat gaat niet de datum bepalen dat we iemand moeten hebben – dat we de voorbereiding op volgend seizoen met een nieuwe trainer kunnen starten. Ik bedoel niet de eerste training, maar eenmaal het seizoen gedaan is, op 20 mei of daaromtrent, hopen we een nieuwe trainer te hebben. Ook al omdat we bezig zijn met nieuwe spelers. Ook zij zullen uiteraard vragen van wie is of wordt de nieuwe trainer en dat maakt het iets gemakkelijker als je daar duidelijkheid in hebt. Voor de nieuwe trainer is het ook gemakkelijker omdat hij op zijn beurt mee kan bepalen welke spelers hij wil of op welke posities er leemtes zijn om in te vullen”, besluit de voorzitter.

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.