Cercle Brugge blijft steken op gelijkspel

Redactie KW

Groen-zwart geraakt bij Tubize niet verder dan 1-1 en doet geen al te goede zaak in de tweede periode.

Cercle Brugge opende vrijdagavond een nieuwe speeldag in de Proximus League met een verplaatsing naar Tubeke. Het werd vooral door de weersomstandigheden een moeilijke wedstrijd. De hele avond was er regen en het veld lag er zwaar en modderig bij. Vercauteren gaf opnieuw de voorkeur aan Palun in plaats van Vanbelle.

De bezoekers, die het vooral van combinerend voetbal moet hebben, geraakten mede door het moeilijke bespeelbaar veld, moeizaam in hun spel. In het eerste halfuur kwamen aan beide kanten enkele kleine doelkansen. Iets later was het wel prijs. Bij een lange bal van achterin van Delacourt kon De Belder randje buitenspel alleen op doel afgaan en bediende hij de mee opgerukte Palun: 0-1. De vreugde bij Cercle en de meegereisde supporters was slechts van korte duur. Op opnieuw een stilstaande fase kreeg groen-zwart een doelpunt tegen. Taravel, de volgende twee speeldagen wellicht geschorst, verkeek zich op een vrije trap en de Rwandees Nirisarike kopte de bal voorbij Nardi.

Het doelpunt gaf de thuisploeg vertrouwen en Tubize startte de tweede helft met meer aanvallende bedoelingen. Zenke zette Nardi aan het werk en later bediende hij ook Stevance die zijn trap in het zijnet zag belanden. Tussendoor zette Crysan voor Cercle met een afstandschot doelman Defourny aan het werk. Een kwartier voor tijd was er toch enige druk van groen-zwart, Taravel zag de bal tot twee keer toe door Weymans van de lijn gekeerd. Cercle leek nadien fysiek sterker en toonde meer intenties om de match te winnen, maar de thuisploeg kwam nog het dichtst bij een goal. Lambot kon net op tijd een aanval afbreken en Stevance zag terecht een doelpunt afgekeurd. Het bleef 1-1. Cercle droop af en krijgt het met vier op negen moeilijk om in de tweede periode een rol van betekenis te spelen.

Trainer Vercauteren zei achteraf dat hij zijn jongens niets kan verwijten. “Ze hebben alles gegeven, ze zijn fysiek heel diep gegaan, ze toonden mentaal wat ze moesten doen. We hebben misschien de efficiëntie of het rendement voorin gemist om het verschil te maken.”

Volgende zaterdag is Union in Brugge de volgende tegenstander. (ACR)

FC Tubize- Cercle Brugge 1-1.

Doelpunten: 36′ Palun 0-1, 38′ Nirisarike 1-1.

FC Tubize: Defourny, Dudouit, Garlito Y Romo (90′ Ryckaert), Stevance, Babic (73′ Traore), Zenke (86′ Lee), Carlier, Weymans, Ba, Nirisarike, Touré.

Cercle Brugge: Nardi, Taravel, Lambot, Delacourt, Palun, Gaspar (65′ Vanbelle), Koné, Omolo, Mercier, Crysan (78′ Tormin), De Belder.

Gele kaarten: 40′ Ba, 41’Dudouit, 60′ Delacourt,

Scheidsrechter: Vergoote.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.