Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag

Groen-zwart was bij Racing Genk bijzonder efficiënt en won dankzij een 1-2 voor de eerste keer een uitwedstrijd.

© BELGA

Door het verlies van Club Brugge vrijdag tegen Zulte-Waregem kon Racing Genk als leider een bijzonder goede zaak doen. Het draaide evenwel anders uit. Cercle doelman Nardi pakte uit met een zeer puike prestatie en bezorgde zijn ploeg in de Luminus Arena voor een stunt.

Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag
© BELGA

Trainer Guyot herinnerde zich nog de heenwedstrijd toen Cercle met 2-5 verloor en koos in Limburg voor een tactische opstelling, met Cardona en Bruno voorin met in hun rug Gakpé. Achterin stond Koné centraal en Lambot opnieuw rechts. Kylian Hazard miste de voorbije week met lichte hinder een trainingsdag en begon op de bank.

Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag
© BELGA

Genk wilde van in het begin Cercle bij de keel grijpen en slaagde daar ook in. Trossard, in Brugge nog goed voor een hattrick, mikte een paar keer over en een kopbal van Samatta was echter te slap. Even later ging opnieuw Samatta op snelheid voorbij Nardi, maar zijn bal werd door de Cercledefensie voor de lijn gekeerd. Gaandeweg kreeg groen-zwart toch ook ruimte om uit te breken. Bruno trapte op aangeven van Gakpé naast.

Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag
© BELGA

Iets voor het halfuur kreeg Cercle aan de overzijde een hoekschop. Bruno kraakte op aangeven van Ueda zijn schot waar Aidoo en ook doelman Vukovic zich knullig op verkeken en 0-1. Ruim vijf minuten later werd die voorsprong zelfs verdubbeld. Na balverlies van Uronen in het middenveld kon de voorlinie van Cercle een tegenaanval opzetten. Bruno trapte naar doel waar Vukovic de bal niet kon klemmen en Gakpé een gepast gaatje vond om binnen te trappen.

Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag
© BELGA

Bij aanvang van de tweede helft bracht de thuisploeg Malinovsky in het spel om Cercle nog meer onder druk te zetten. Trossard was dicht bij de aansluitingstreffer, maar Nardi zat er met een voet goed tussen. Even voorbij het uur zag noch scheidsrechter Verboomen noch de VAR handspel in de zestien van Etienne en kreeg Genk tot ongenoegen van het thuispubliek geen strafschop.

Paintsil kwam nog invallen voor Ndongola, maar de 1-2 bleef uit. Genk kreeg voldoende kansen via onder andere Pozuelo, Malinovsky en Samatta maar kwam door verkeerde keuzes, overhaasting en een sublieme Nardi niet tot scoren. Ook niet toen Cercle met tien verder moest na een tweede gele kaart voor Lusamba. Voor Trossard, diep in de toegevoegde tijd, lukte alsnog om tegen te scoren toen hij de bal in de rechterbovenhoek buiten bereik van Nardi kon binnentrappen. Het kalf was toen reeds gezonken.

Cercle Brugge bezorgt leider Racing Genk eerste nederlaag
© BELGA

Cercle wint voor de eerste keer dit seizoen van een topploeg, een eerste keer op verplaatsing en trekt volgende zaterdag met een extra bonus naar Charleroi, zij het zonder de geschorsten Mercier en Lusamba.

(ACR / Foto’s Belga)

Racing Genk- Cercle Brugge 1-2.

Doelpunten: 26′ Aidoo (own.) 0-1, 34′ Gakpé 0-2, 90+6′ Trossard 1-2.

Cercle Brugge: Nardi, Lambot, Ueda, Koné, Taravel, Etienne, Bruno (85′ Palun), Mercier, Lusamba, Gakpé (77′ K. Hazard), Cardona (75′ De Belder).

Gele kaarten: 3′ Mercier, 41′ Bruno. 89′ De Belder,

Rode kaart: 81′ Lusamba (2x geel)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.