Cédric Beukelaer coacht U13 SV Kortrijk: “Respect is belangrijk”

Cédric Beukelaer. © AHB
Redactie KW

Cédric Beukelaer (22) is aan zijn derde seizoen toe als trainer bij SV Kortrijk, waar hij dit seizoen de U13 onder zijn hoede neemt.

“Ik neem deze groep voor het tweede jaar op rij onder mijn vleugels”, opent de student sociaal-cultureel werk. “Oorspronkelijk kom ik uit Beernem, waar ik zelf actief was als voetballer en jeugdcoach. Door mijn studies aan de Vives Hogeschool ben ik in Kortrijk blijven plakken. Ik leid een erg sfeervolle groep met veel voetbaltalent. In de eerste plaats komen de jongens hier om plezier te maken, dus daar probeer ik een beetje in mee te gaan. Mijn ambities als trainer? Onze matchen winnen met mooi voetbal. Daarnaast wil ik dit seizoen absoluut Geluwe over de knie leggen, ons zwarte beest in de Jeugdcup. Dat zij ons al meermaals uit de beker kegelden, dat piekt.”

Multicultureel

Cédric is niet alleen bekommerd om het spel van zijn ploeg. “Ik wil mijn spelers ook wat bijbrengen op menselijk vlak. Respect vind ik een uiterst belangrijke waarde. Ik herinner me een match tegen Komen die we met 13-1 wonnen. Tijdens die partij waren er enkelen van mijn ploeg die zich onsportief gedroegen ten opzichte van de tegenstander. Erna heb ik mijn teleurstelling duidelijk overgemaakt, ondanks die ruime zege.”

“SV Kortrijk is een enorm boeiende club om voor te werken, niet in het minst door zijn multiculturaliteit. Ik heb altijd een passie gehad voor verschillende culturen. Ook op het veld uiten zich duidelijke cultuurgebonden verschillen qua speelstijl. Zo merk je dat Vlaamse spelers doorgaans erg plichtbewust zijn en nieuwe Belgen vaker een soort gezonde nonchalance hanteren. Beiden kan je gebruiken in een ploeg, want dat zorgt voor heel veel creativiteit“, besluit Cédric Beukelaer. (GH)