Cecile Vanneste: 57 jaar en nog steeds keeper (en zeker geen slechte)

Cecile Vanneste staat op haar leeftijd nog steeds in doel bij Rapid BB-Girls.
Redactie KW

Cecile Vanneste doet al jaren aan zaal- en veldvoetbal, zowel als keepster en als verdedigster. “Op een bepaald moment zat ik bij De Bietjes in een zeer goede ploeg en ik ben dan in het doel gaan staan. Ik was toen 35 jaar.”

Cecile Vanneste uit Maria-Aalter is zorgkundige aan huis bij Familiezorg. In haar vrije tijd is ze voornamelijk met voetbal bezig. “Ik ben in het zaalvoetbal gestart in Maldegem, lange tijd geleden vooraleer de competitie in liga De Berken in Kleit begon. Ik zat bij De Bietjes in een zeer goede ploeg en ik ben dan in het doel gaan staan, met enkele goede speelsters van Cerkelladies. Tot er op een bepaald moment enkele meisjes andere verplichtingen hadden, ben ik voor een paar jaar gestopt.”

“In het veldvoetbal, waarin ik ook actief ben, waren er een paar meisjes die ook in zaal wilden starten. Kris Waerniers had ook enkele speelsters en zo zijn we samen gegroeid tot wat we nu zijn, de Rapid BB-Girls.”

Zij waren zaterdagavond te gast in sporthal Jan Fevijn in Assebroek om er te spelen tegen Azalea Ladies, onder leiding van Geert Leys, onder meer gekend in Cerclemiddens. Het ging om een wedstrijd in de Open Beker van West-Vlaanderen. Cecile haar ploeg won met 0-7. “Hoewel ik niet veel werk moest opknappen, was het een aangename match. We hebben een goede ploeg. Er komen alsmaar meisjes bij en dat is leuk. Ook in de competitie in Kleit draaien we mee bovenin.”

“Vroeger was het meer voor de fun en niet zozeer competitiegericht. In de competitie in Kleit waren sommige ploegen minder bezig met de match zelf. Het niveau blijft hetzelfde, maar de laatste jaren zijn er toch enkele sterke ploegen bijgekomen. Swaf behoort iedere jaar tot de betere ploegen. Met De Bietjes organiseren we in het verleden ook hele grote tornooien bij de Barms in Sijsele.”

Cecile is naast het zaalvoetbal ook nog wekelijks in het veldvoetbal actief, bij KFC Sint-Joris Sportief in derde provinciale. “We zijn een paar jaar geleden met onze ploeg uit Maria-Aalter gekomen. We regelden daar alles zelf en speelden in Oost-Vlaanderen in de competitiereeks Las Senioritas. Toen het bestuur wat op de achtergrond verdween, zijn we een jaar of vier geleden in Sint-Joris gestart.”

Cecile staat echter niet in doel bij Sint-Joris Sportief. Ze is er veldspeelster, als rechtsachter, ook al kwam ze dit seizoen niet zoveel in actie. “In zaal zou ik nog graag met de BB-Girls voortdoen. We hopen toch om dit seizoen in de competitie als tweede te eindigen en in de beker zou een finale mooi zijn.”

(ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.