Carl Hoefkens kan straks nog een titel pakken

Met goals van Fabrice Annys, Gert-Jan De Smet (2) en tussendoor ook Arben Ukehaxhaj lieten de Surfers FC Saro geen schijn van een kans. Even kon Roderick Vandenbrouwcke de aansluiter aantekenen voor de bezochten die na de rust echter vlug alle illusies mochten opbergen. Boven v.l.n.r.: Dieter Zutterman, Vito Van Laeken, Davey Allemeers, Gert-Jan De Smet, Laurent Bourgois, Djang Hauman en Lorentz Potvlieghe. Onder v.l.n.r.: Carl Hoefkens, Bjorn Despiegelaere, Arben Ukehaxhaj, Fabrice Annys en Kristof Rozé.
Redactie KW

De verwondering was bijzonder groot toen Surfers Paradise het in hun kampioenenjaar 2015 ook meteen voor bekeken hielden en beslisten om niet langer aan te treden. Maar kijk, dit seizoen kunnen ze hun comeback vieren met een titel in de tweede reeks van het Bedrijfsvoetbal Brugge-Kust. Carl Hoefkens is een bekende kop bij de club.

Aanvoerder Gert-Jan De Smet geeft tekst en uitleg. “Enkele van onze sterkhouders verhuisden, nog anderen werden vader en sommigen hadden dan weer andere verplichtingen op zaterdagmiddag waardoor ons team door die samenloop van omstandigheden helemaal onthoofd werd. De voetbalmicrobe bleef echter kriebelen en na twee campagnes afwezigheid vonden we onder impuls van Frank Vanleenhove, mezelf, enkele andere ouwe getrouwen en Kristof Rozé, die ook een paar nieuwe spelers meebracht, de boost om met een nieuw elan te herbeginnen. En de vernieuwing van onze ploeg bleek al snel een heuse meevaller te zijn. De sportieve resultaten bleven niet uit, al hadden we onszelf bij aanvang van het seizoen geen uitgesproken ambities opgelegd. Als het dan toch van week tot week vlot draait en de resultaten meer laten verhopen, groeit het vertrouwen en worden de ambities automatisch ook bijgesteld.”

“Na onze onverwachte nederlaag (2-3) op 10 maart in eigen huis tegen rechtstreekse concurrent VK Daring Cap Nord leek toen echter de derde plaats nog het hoogst haalbare objectief. Maar SK Post moest vorige week onverwacht met lege handen afdruipen op bezoek bij Galatasareiger en kon dan weer afrekenen met VK Daring Cap Nord zodat de troeven plots terug helemaal in ons voordeel geschud zijn. Vorig weekend lieten we in elk geval niets aan het toeval over en waren we op de cruciale momenten duidelijk efficiënter dan FC Saro (1-4). Eigenlijk is het heel simpel, want op de laatste speeldag treffen we thuis SK Post Oostende en als we dus in de resterende twee matchen zes op zes halen is de titel binnen. We waren vorig weekend net voltallig, maar daar zat de paasvakantie dan weer voor iets tussen. We hadden zo’n ontknoping niet meer ingecalculeerd. Reken maar dat iedereen straks paraat zal zijn om er in de eindstrijd nog voluit voor te gaan en niet in het minst onze betrouwbare doelman Dieter Zutterman die de voorbije drie weken geblesseerd moest afhaken, maar intussen popelt om opnieuw fit tussen de palen te staan.”

“En om met de woorden van onze trouwe en toegewijde afgevaardigde, Stefaan Daumerie, te eindigen zou ik durven stellen dat een titel en een promotie ons volgend speeljaar extra zou kunnen motiveren om ook tegen de betere ploegen geen mal figuur te slaan”, zo besloot Gert-Jan onze nabeschouwing en vooruitblik.

(LDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier