Bruno Debo wil ook volgend seizoen graag aan het roer blijven bij KVK Westhoek

De spelers van KVK Westhoek kregen een individueel programma mee naar huis. © Bart
Redactie KW

KVK Westhoek behaalde in de laatste zes wedstrijden het maximum van de punten. De afgelastingen naar aanleiding van het coronavirus komen voor de fusieploeg dus erg ongelegen. Al is er bij trainer Bruno Delbo vooral begrip. “Het is jammer, maar op dit moment primeert de gezondheid van iedereen.”

KVK Westhoek staat momenteel op een veilige elfde plaats in het klassement en moet zich dus niet onmiddellijk zorgen maken over de beslissing die de voetbalbond zal nemen in deze uitzonderlijke omstandigheden. “Als de wedstrijden niet meer ingehaald kunnen worden, zou het voor ploegen als Knokke erg jammer zijn als de competitie nietig verklaard zou worden“, vertelt Bruno Debo. “Die ploeg staat ruim aan kop en ik denk dat iedereen het erover eens is dat Knokke een verdiende kampioen zou zijn. We zijn al laat in de competitie en er zijn er al verschillende ploegen, zowel bovenaan als onderaan, die al transfers hebben gedaan in functie van volgend seizoen. Het wordt dus sowieso een moeilijke beslissing, waarbij met veel rekening gehouden moet worden.”

In Ieper blijven de trainingsvelden voorlopig leeg. De jongens van trainer Debo kregen elk een individueel programma mee naar huis. “Ik sta regelmatig in contact met mijn spelers. Ik bezorg hen een individueel schema tot 3 april. Ik verneem van veel van mijn collega’s dat ze hetzelfde doen. Zo blijft iedereen in conditie en kunnen we snel hervatten, mochten we straks opnieuw groen licht krijgen.”

Collectief

Sinds de komst van Debo, zeven wedstrijden geleden, kon KVK Westhoek er zes winnend afsluiten. “Ik heb bij mijn aankomst in Ieper de groep toegesproken en duidelijk gemaakt dat enkel en alleen het collectief telt en dat er geen plaats zou zijn voor spelers die aan zichzelf denken. Ik heb dit later nog een paar keer duidelijk moeten maken, maar de groep heeft dit goed opgepikt.”

Voor volgend seizoen is Debo intussen in vergevorderde gesprekken met het bestuur om de sportieve leiding ook volgend seizoen te behouden. “Ik heb intussen ook enkele namen van spelers doorgegeven, waar het bestuur momenteel mee aan het spreken is. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn, zodat we niet in dezelfde situatie terechtkomen zoals dit seizoen. We hebben intussen de transfer van Vusumuzi Nyoni (ex-speler van onder andere Cercle Brugge, Beerschot en KFC Izegem, red.) kunnen afronden. Hij zal perfect in het team passen”, besluit de coach. (BP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.