Bruno Debo werkt na de degradatie aan een vernieuwd KM

"In een nieuwe reeks moeten we ons niet als titelfavoriet profileren", stelt Bruno Debo realistisch. © VDB
Redactie KW

KM Torhout lijkt stilaan te bekomen van de degradatie naar derde amateurklasse die een feit werd nadat de beslissende match tegen Pepingen-Halle met zware 0-5-cijfers verloren werd.

Voorzitter Dick D’Hoore maakte een kleine week later brandhout van de mentaliteit en inzet van een groot deel van zijn spelersgroep. Trainer Bruno Debo werkt dezer dagen met bestuur, sportieve en technische staf in stilte aan een nieuw KM Torhout. “Die klap is ook bij mij hard aangekomen en ik kon de voorzitter wel volgen. We hadden de laatste maanden een thuisreputatie opgebouwd en op de slotdag bleef daar niets van over. Al een week eerder, in Gent, liep het compleet fout. Met ons spelersmateriaal hadden we daar kunnen winnen en dan was die barrageplaats binnen. De voorzitter zelf gaf aan dat er een aantal verkeerde beslissingen zijn gebeurd, dat onder meer de spelersgroep niet voldoende vernieuwd werd. Na een dikke week was alles bij mij bezonken. We hebben vorige week voor het eerst weer samengezeten, ook met de rest van de technische staf, om de voorbereiding op het volgend seizoen aan te vatten.”

Acht nieuwe spelers trok KM aan, negen verlengden hun contract. “Uiteraard wilden de meeste nieuwkomers liever in tweede amateurklasse spelen, maar geen enkele heeft een uitweg gezocht om onder zijn contract uit te komen. Het zijn allemaal twintigers met veel goesting. Onze spelersgroep zal jonger en lokaler ogen. Er zijn ook geen Franstaligen meer. Er komen twee jongeren over: Kjell Dewilde is een jonge doelman (nog geen 17) die een gans seizoen geblesseerd was maar nu weer fit is. Hij wordt derde doelman. Er zit potentieel in de jonge middenvelder Matteo Couwyzer. Hij speelde als 16-jarige al een belangrijke rol bij de beloften en wordt als een groot talent aanzien. En dan moeten er nog twee kleppers bijkomen in het offensieve vak, waarvan zeker één echte spits. We wachten de opportuniteiten daarvoor af. Ik heb daar geen slechte ervaringen mee. Zo pikte ik voor Izegem Aaron Dhondt net voor het afsluiten van de transferperiode weg bij Cercle Brugge en Cédric Betremieux was ook zo’n lastminute-aankoop. Met een groep van zo’n 21 spelers willen we dan aan het nieuwe seizoen in een nieuwe reeks beginnen. Met bescheiden ambities: de linkerkolom halen en liefst ook de top vijf. In een voor ons nieuwe reeks moeten we onszelf niet als titelkandidaat gaan profileren.” (DACH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier