Bruggeling Kenny Victoor is COO bij KMSK Deinze: “Dit is mijn droomjob”

Kenny Victoor is druk in de weer bij KMSK Deinze: "Ik wil hier mijn eigen verhaal schrijven." (foto BV)
Bram Vanlerberghe

Het vertrek bij KV Oostende eerder dit seizoen is naar eigen zeggen verwerkt. Meer zelfs: Kenny Victoor onthoudt enkel de vele positieve ervaringen bij de start van zijn nieuwe uitdaging bij KMSK Deinze. “Zonder KVO zat ik hier niet.”

Amper 32 jaar is hij, de nieuwe operationeel directeur van KMSK Deinze. Na een zestal jaar bij KV Oostende, gevolgd door een abrupt ontslag bij de kustploeg is Kenny Victoor aan de slag bij 1B-club KMSK Deinze, dat zijn intrede maakt in het profvoetbal. Evengoed was de Bruggeling vandaag makelaar. “Een ontslag doet redelijk vlug de ronde in de voetbalwereld. Ik heb aanbiedingen gekregen om bij makelaarskantoren te werken. Op het moment dat je zonder werk zit, is dat een piste. Maar het was nooit mijn prioriteit. Toen ik afstudeerde was mijn ambitie om een eigen accountantkantoor te hebben. Door KVO ben ik in de voetbalwereld beland. Als je vraagt wat mijn droomjob in het voetbal is, dan ben ik hem nu aan het doen: voor een club werken. Hier ben ik bezig met advies leveren aan de voorzitter, ik kan commercieel mijn ding doen, financieel structuur brengen… Het is allround. Of ik had gedacht dat ik deze job op mijn 32ste zou doen? Totaal niet, maar ik heb wel altijd die ambitie gehad. Dat is iets dat tegen je werkt, als dat gekend is. Maar ik zal niet laten om mijn mening te zeggen als ik weet dat ik daardoor tegenwind zal krijgen. Als ik er 200 procent achtersta, mag iedereen dat weten. Ik heb ambitie en heb dat nooit weggestoken. Dat is misschien ook de reden waardoor ik hier nu al zit. Maar ik besef wel dat alles in het voetbal snel kan keren, daarom geniet ik van elke dag dat ik hier voor deze fantastische club mag werken. Wat betreft mijn tijd bij KV Oostende kan ik enkel en alleen maar dankbaar zijn. Zonder hen zat ik hier nu niet.”

Geleerd van ervaren rotten

Bij de kustploeg beleefde Kenny Victoor, bij KVO de rechterhand van Patrick Orlans, naar eigen zeggen toptijden. Hij leerde de knepen van het vak van een pak ervaren rotten. Naast Orlans – “een van mijn beste maten” – waren dat Guy Ghysel – “Met wie ik nog steeds een zeer goed contact heb” -, Luc Devroe, Joost Desender en voormalig voorzitter Marc Coucke. “Op vlak van intelligentie is Marc een van de slimste mensen die ik ken. Ik heb altijd geapprecieerd dat hij me heeft willen bijleren. Bij KVO heb ik het geluk gehad om met veel ervaren professionals samen te werken die het me wilden leren. Ik ben geen concurrentie voor Patrick Orlans, want hij is de beste die er is. Ik ben geen concurrentie voor Marc Coucke, want hij is een van de topondernemers in België. Dat heb ik hier ook met Denijs Van De Weghe (voorzitter en eigenaar van KMSK Deinze, red.). Ik merk dat ik ook van hem enorm veel kan leren. Dat is belangrijk. Als ik hier zit en ik ben de slimste van Deinze, dan zit ik hier verkeerd.”

“Op vlak van intelligentie is Marc Coucke een van de slimste mensen die ik ken”

Wat kan een 32-jarige COO een neoprofclub bijbrengen? “Op het eerste vlak die structuur bijbrengen, zoals ik bij KVO heb gedaan op het vlak van financiën. Er was geen budget en van nul heb ik er een budget gecreëerd. Dat heb ik hier ook gedaan. Op sportief vlak is de voorzitter de sportief manager. Hij doet dat goed, want vorig seizoen speelde Deinze kampioen met 20 punten voorsprong. Daarin heb ik ook mijn adviserende rol en doen we samen de meetings met managers en spelers, waarbij de trainer (David Gevaert, red.) ook om sportief advies wordt gevraagd. Door mijn zes jaar ervaring op 1A-niveau – en aangezien ik veel goede vrienden heb die in 1A voetballen, voor wie ik als vriend hun belastingsaangifte invul – weet ik wat er leeft. Ik ken de cijfertjes. Daar ligt mijn meerwaarde naar de voorzitter toe. De eindbeslissing blijft bij hem, want wie betaalt, bepaalt. Op commercieel vlak: Patrick Orlans was vroeger mijn baas. Nu is hij – ondanks het leeftijdsverschil – een van mijn beste maten. Zijn adressenboekje is oneindig, maar ik heb besloten om daar geen gebruik van te maken. Ik wil hier mijn eigen verhaal schrijven. Maar als ik over bepaalde dingen een tweede mening wil, kan ik hem altijd bellen. Operationeel zal Patrick hier niets doen, maar als supporter zal hij wel veel op de wedstrijden aanwezig zijn en hij werkt samen met de voorzitter voor het bouwproject. Hij is trouwens de eerste die hier vier seats gekocht heeft.”

Huizenhoge ambities

De ambities in Deinze zijn alvast huizenhoog. Het Burgemeester Van De Wielestadion zal normaal worden omgedoopt tot DAKOTA-Arena en wordt een multifunctioneel complex met appartementen, hotel, kantoren en horeca. Vijf jaar geleden werden de plannen ontvouwen voor een stadion met 8.000 plaatsen en volgend jaar zou de nieuwe hoofdtribune moeten verrijzen. En daarnaast wil de club ook op sportief vlak hoge ogen gooien met een jonge en Belgische kern. “Meedraaien in de middenmoot is een gezonde ambitie voor komend seizoen, maar ik denk niet dat je zo’n bouwproject zet zonder de ambitie te hebben om naar 1A te stijgen. Ik ben ervan overtuigd dat de topploegen in 1B beter zijn dan de staartploegen in 1A. Met dat stadioncomplex moet je ook die ambitie hebben. Dat is de hoofdreden waarom ik in dit project gestapt ben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier