Brielen Sport is kampioen in vierde provinciale D

Redactie KW

In vierde provinciale D is de kampioen gekend. Op vier speeldagen van het einde mochten de spelers van Brielen Sport de champagne ontkurken.

Dat gebeurde op het veld van rode lantaarn Eendracht Wervik B na een overwinning met forfaitcijfers. “Het waren spannende momenten”, bekent trainer Jeroen Depinois na afloop. “We waren immers afhankelijk van het resultaat van de enig overgebleven concurrent Rekkem Sport. Tot aan minuut 87 leidde de grensploeg met het kleinste verschil (1-0) en leek de kampioenenviering minstens voor een week uitgesteld. Plots kregen we echter telefoon van ons bestuurslid Herman Verstraete die ter plekke was, dat Zillebeke aan de gelijkmaker was geraakt via een strafschop. Door hun gelijkspel en de winst van Brielen is onze voorsprong onoverbrugbaar en is de promotie naar derde een feit.”

“Niemand zal kunnen ontkennen dat het geen terechte is want over gans het seizoen hebben we maar één keer verloren. Nu gaan we nog een zware avond tegemoet die zal eindigen in onze eigen kantine. Of we klaar zijn voor hogerop? Ongetwijfeld. Voor volgend seizoen kon de groep bijna volledig bijeen gehouden worden en is er extra versterking op komst in alle linies. Bedoeling is om een rustig seizoen te kunnen draaien in derde provinciale.”(SBR)

Foto Luc Vanthuyne

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier