Brent Schouttetens (SV Kortrijk): “Ref kwam op zijn beslissing terug”

Brent Schouttetens. © VDB
Redactie KW

SV Kortrijk is er niet in geslaagd een vervolg te breien aan zijn goede prestatie van op de openingsspeeldag tegen Aarsele. WS Desselgem, dat vooral kwam verdedigen in de Guldensporenstad, misgunde de Kortrijkse supporters het juichen: 0-1. Ook de scheidsrechter had zijn aandeel.

“We startten nochtans goed met veel druk naar voor zoals de coach het ons had gevraagd”, blikt Zwevegemnaar Brent Schouttetens (20) terug. “In minuut 33 was ik betrokken bij de penaltyfase, die er volgens mij geen was of in ieder geval heel licht. Nadien hadden we moeite om ons opnieuw in de partij te knokken en was er wat te weinig rust aan de bal. Na de pauze besloot Desselgem met negen man voor eigen doel te bivakkeren en vonden we heel moeilijk de opening. Het ontbrak ons ook aan geluk bij de laatste pass.”

“Tijdens de tweede helft kende de scheidsrechter ons bovendien een strafschop toe, maar hij kwam na aanhoudende druk van de Desselgemse spelers op zijn beslissing terug en gaf een fout in hun voordeel. Dat heb ik nog maar zelden meegemaakt in mijn carrière. Positief is wel dat ons middenveld beter stond dan vorige week, met meer recuperatie van de tweede bal.”

“Volgende week moeten we aan de bak op het kunstgrasveld van Moorsele. Op zich is dat allesbehalve een nadeel, aangezien wij ook eenmaal per week op kunstgras trainen. Als we de aansluiting met de top niet willen missen, kunnen we daar beter iets pakken.” (GH)

SV Kortrijk 0 -1 WS Desselgem

Kortrijk: Leman, Vandeplassche, Schouttetens, Putman (79′ Van Eygen), Gruson, Delaval (65′ Berrehail), Vermaut, Vanneste (62′ Janart), Vanden Bulcke, Herreman, Caesens.

Doelpunten: 33′ Pauwels 0-1 (pen.).

Rode kaart: 86′ Vermaut (2x geel).

Zaterdag 16 september om 17.30 uur: SV Moorsele – SV Kortrijk.