Brecht Verstraete (Eendracht Wervik) stopt na dit seizoen met voetballen

Brecht Verstraete in duel met Alister Bafcop van FC Poperinge. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Eendracht Wervik hervat na de winterstop nu zaterdag met een thuiswedstrijd tegen Excelsior Zedelgem. Brecht Verstraete (29) is als voetballer bezig aan zijn laatste seizoen.

“Ik liet het bestuur weten dat ik ga stoppen”, zegt de ex-speler van Sassport Boezinge, VK Ieper en FC Langemark. “Het komt in combinatie met mijn bedrijf te veel (in Kruiseke runt hij een kippenbedrijf, red). In maart word ik papa. Het wordt een jaar zonder voetbal en ik zal zien wat dat geeft.”

“Of ik het voetbal zal missen, zal ik zien. Ik hoop in schoonheid afscheid te kunnen nemen. Misschien met een ticket voor de eindronde. Voetballen we zoals zondag, dan kunnen we nog veel punten pakken. Vanuit het bestuur is er geen druk om kampioen te spelen. De ambitie was een rustig seizoen zonder al te veel problemen.”

Thomas Hollebeke (Torhout) versterkt de rangen. De 26-jarige ex-speler van Excelsior Zedelgem is een polyvalente middenvelder. Na een jaar gaat centrale verdediger Ward Vanaudenaerde (30) bij SK Geluwe weg. Hij tekende voor buur Eendracht Wervik, dat hem een heel interessant voorstel deed. Er was ook interesse van VK Dadizele. Ward Vanaudenaerde was jarenlang _ met vallen en opstaan door twee zware blessures aan de kruisbanden van de knie _ het boegbeeld van KSCT Menen.

Doelman Dylan Olievier gaat na een jaar bij KVK Westhoek weg. Hij koos voor eersteprovincialer Eendracht Wervik. Dylan (27) maakte promotie op zijn werk en zal daardoor minder kunnen trainen. De ex-doelman van KSCT Menen en Torhout woont al enkele jaren in Wervik.

Altruy, Deceuninck, Degrijse, Pante, Scheldeman, Popelier, Vlieghe, Znagui, Ingels, Vandeputte, Destroies en Bouchart tekenden bij. (EDB)

Zaterdag 11 januari om 18 uur: Eendracht Wervik-Excelsior Zedegelgem.