Brecht Santy is 14 maar voetbalt bij de U17 van Marke

Brecht Santy. (Foto EDB)
Redactie KW

Toen Brecht Santy (14) uit Marke zes jaar was, begon hij bij de duiveltjes van FC Marke te voetballen. Nu loopt hij rond bij de U17. “Al hou ik erg van het zwemmen”, zegt hij.

“Ik vond het plezant om samen met mijn vrienden aan sport te doen en ze zitten nog altijd in mijn ploeg“, aldus de zoon van Jan Santy en Leen Cruynaere en de broer van Siska en Hanne. “We zijn met enkele spelers van de U15 naar de U17 opgeschoven, want er waren daar te weinig spelers en bij ons te veel. Het is wat moeilijker, maar ook plezant.”

Brecht zit in het tweede jaar elektromechanica in PTI Kortrijk en wil later elektricien worden. Hij gaat op zondag naar Chiro Don Bosco en is heel sportief. Op school speelt hij voetbal en badminton en gaat hij lopen. Hij zwemt ook twee keer per week bij een zwemclub in het Magdalenabad in Kortrijk. Dat is telkens net voor de voetbaltrainingen. “Soms is het lastig om dan nog je best te doen op de training, maar zo lang het kan, zal ik dat blijven combineren“, zegt de rechtsachter. “Op het middenveld sta ik ook graag. Ik ben abonnee bij AA Gent en volg samen met een vriend zoveel mogelijk matchen.” (EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.