Brecht Laleman (R. Knokke FC) volgend jaar tussen de palen bij KFC Izegem

© VDB
Wouter Vander Stricht

Brecht Laleman is volgend jaar doelman bij KFC Izegem. De doelman komt over van reeksgenoot R. Knokke FC en tekende voor twee seizoenen, met optie op nog een bijkomend seizoen.

Laleman speelde ook nog voor SK Deinze, waar hij een zware blessure opliep. Met deze transfer kiest KFC Izegem straks weer voor een meer ervaren doelman.

Brecht Laleman (27) speelde bij KSKV Zwevezele en KFC Meulebeke voor hij in KM Torhout indruk maakte. Daar werd hij door SK Deinze weggeplukt. Hij was er enkele seizoenen vaste waarde, maar vorig jaar sloeg het noodlot toe toen hij een enkelbreuk opliep in tweede klasse. Er volgden twee operaties en dit seizoen tekende hij bij het ambitieuze R. Knokke FC in tweede amateurklasse. Daar begon hij ook tussen de palen en in de zesde wedstrijd van het seizoen werd hij aan de rust geblesseerd vervangen.

Bij Knokke hebben ze ook nog ene Bram Paepe onder contract en die moet natuurlijk weinig onderdoen voor Laleman. Trainer Yves Van Borm liet de goed presterende oud-doelman van onder meer OMS Ingelmunster staan en Laleman moet sindsdien tevreden zijn met het invallersstatuut.

KFC Izegem gooit het nu over een andere boeg. Vorig seizoen met Daan Ronse en Leandro Depaepe, dit jaar met Depaepe en Olivier Djerdi koos het voor jong talent tussen de palen. Dat jonge talent wordt sinds dit seizoen gekneed door Kurt Vandoorne. Maar jonge doelmannen maken nu wel eens een foutje en dat kan je je als ambitieuze club soms moeilijk veroorloven. Met Brecht Laleman haalde KFC Izegem dus een toptarget binnen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.