Brecht Dejaegere ruilt KAA Gent definitief voor het Franse Toulouse

Brecht Dejaegere verlaat KAA Gent definitief.©JASPER JACOBS BELGA
Brecht Dejaegere verlaat KAA Gent definitief.©JASPER JACOBS BELGA
Redactie KW

De 30-jarige Handzamenaar speelde dit seizoen al op uitleenbasis bij Toulouse FC. De Franse club bedong ook een aankoopoptie van 1,5 miljoen euro en lichtte die. Dat liet de club zopas op haar website weten.

Afgelopen weekend greep Brecht Dejaegere nog nipt naast de promotie naar de Franse Ligue 1. Het haspelde een dubbele confrontatie af met FC Nantes voor een plaats in de hoogste klasse. Nantes won donderdagavond de heenwedstrijd met 1-2. Toulouse haalde het zondagavond dan weer met 0-1, maar op basis van de uitdoelpunten blijft Nantes in de Ligue 1.

Belangrijke speler in het systeem van Toulouse

Zo blijft Toulouse volgend seizoen dus in de Ligue 2 actief. En dat doet het met Brecht Dejaegere. “Brecht is een belangrijke speler in het systeem van Toulouse, hij is een technisch vaardige leider op het veld én een natuurlijke leider in de kleedkamer waar zijn kwaliteiten – sportief en menselijk – unaniem gewaardeerd worden”, laat de club optekenen op haar website. “Brecht wierp zich snel op als een van de belangrijkste spelers. Met zijn tien assists werd hij vierde in het klassement van beste aangevers. Hij maakte ook drie doelpunten.”

“Toulouse heeft dus uiteraard besloten om de aankoopoptie in het contract te lichten. We zijn trots om een speler met zijn kwaliteiten verder aan ons project te verbinden”, klinkt het tot slot.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.