Brecht Dejaegere onderschat Altach niet: “Onderschatten is het laatste wat je mag doen”

Redactie KW

Middenvelder Brecht Dejaegere vergezelde coach Hein Vanhaezebrouck tijdens de persconferentie daags voor de wedstrijd met Altach.

“Het kriebelt enorm”, opende Dejaegere. “Vorig seizoen hebben we een leuke campagne afgewerkt. Ik hoop dat het nu opnieuw van dat is. Dé apotheose was natuurlijk de match tegen Tottenham Hotspur in het legendarische Wembley stadium. Daar word je voetballer voor. Ik hoop dat we opnieuw enkele schitterende uitschieters kennen in deze campagne. Ik maakte alvast een probleemloze voorbereiding door. Ik voel me sterk. En dit zowel op mentaal als fysisch vlak. Ik heb ook voldoende gewerkt in het tussenseizoen om te staan waar ik nu al sta.”

De komende tegenstander van AA Gent, Altach, heeft een pak minder uitstraling dan pakweg Tottenham. “Dat wel, maar voor mij speelt dat geen rol”, counterde Dejaegere. “Zeker niet wat betreft inzet. Of het nu een Engelse topclub is of een andere ploeg, ik ga er steeds de volle honderd procent voor. Ook als dat tegen Altach is, een team dat misschien veel mensen niet eens kenden voordat bekend werd dat wij er tegen gingen spelen. Ik begin aan mijn vijfde seizoen bij deze club. Dat lijkt al zo lang. Ik heb de club in die tijdsspanne enorm zien evolueren. In positieve zin dan wel. Kijk maar eens naar ons supportersaantal. AA Gent heeft in die vijf jaar enkele reuzenstappen voorwaarts gezet en dat is leuk om van dichtbij mee te maken. Mijn verwachtingen voor morgen? De tegenstander niet onderschatten en van onze eigen mogelijkheden uitgaan. Iemand onderschatten is het laatste wat je mag doen. Zeker in het voetbal.”

(BELGA)