Brandon Mechele kopt Club Brugge naar de halve finale

Redactie KW

Club Brugge heeft zich na een thriller geplaatst voor de halve finale van de Beker van België. Club won in eigen huis met 3-2.

Beide coaches voerden twee wijzigingen door in vergelijking met de competitiewedstrijd van afgelopen vrijdag. Bij Club kreeg Obbi Oulare voorin de voorkeur op Nicolas Castillo en Davy De fauw was de verrassing van de chef. Hij verving José Izquierdo en nam plaats op het middenveld, waardoor Lior Refaelov opnieuw een rijtje naar voren schoof. Ook bij KVM stonden twee nieuwe namen in de basis. Steven De Petter en Tim Matthys moesten plaats maken voor Laurens Paulussen en Joachim Van Damme, die in de heenwedstrijd nog opviel met een vuile fout op Victor Vazquez.

Bateau helemaal alleen

Aanvankelijk leek het erop dat we een herhaling van de match van afgelopen vrijdag zouden krijgen. Club eiste het meeste balbezit op, terwijl de Mechelaars op de counter loerden. Deze keer werd er wel een stuk vroeger gescoord. Al iets voorbij het kwartier kon Sheldon Bateau helemaal vrijstaand een hoekschop Sofiane Hanni voorbij Vladan Kujovic koppen. Club reageerde vlug en nauwelijks zes minuten later zette Obbi Oulare, die knap het straatje ingestuurd werd door Thomas Meunier, de 1-1 al op het bord.

Brandon Mechele kopt Club Brugge naar de halve finale


© BELGA

Tweede van Oulare

Club wou doorduwen met onder andere een kopbal van Ruud Vormer die richting miste, maar opnieuw waren het de bezoekers die toesloegen. Thomas Meunier maakte de fout op Ivan Obradovic, waarna Serge Gumienny naar de stip wees. Seth De Witte miste niet van op elf meter, al zat Kujovic er wel nog dicht bij. Opnieuw was het Obbi Oulare die een handvol minuten na de Mechelse goal een reactie in huis had. De jonge spits was – alweer op aangeven van Meunier – iets sneller op de bal dan Wouter Biebauw en tikte de bal over de doelman tegen de netten. In de slotminuten kreeg Vormer de bal nog in geschenkverpakking aangeboden door Bateau, maar het schot van de Nederlander ging net naast.

Mechele bevrijdt Club

Blauw-zwart moest na de rust op zoek naar het verlossende derde doelpunt, maar raakte amper door de Mechelse verdedigingsgordel. Toen ook Obbi Oulare na een botsing met Kosanovic vervangen moest worden, was er aanvallend nog weinig te zien. Verder dan afgeweken schoten van Refaelov en de ingevallen Castillo kwam Club niet. KV Mechelen bleef ondertussen wel gevaarlijk op de tegenaanval via de sterk ingevallen Nicolas Verdier. De bezoekers leken op weg naar een stunt, tot in de negentigste minuut. Thomas Meunier legde met zijn derde assist van de avond de bal aan de tweede paal op het hoofd van Brandon Mechele, die van dichtbij Biebauw kon verslaan en zo het Jan Breydelstadion alsnog een delirium bezorgde.

Brandon Mechele kopt Club Brugge naar de halve finale


© BELGA

Eerst thuis in halve finale

Club Brugge wint zo voor het eerst in vier wedstrijden van KV Mechelen en dat is meteen voldoende voor een plaats in de halve finale van de Beker van België. Daarin wordt de winnaar van het duel tussen Cercle en Charleroi de tegenstander. De heenwedstrijd wordt gespeeld op 4 februari, de terugmatch een week later. Club speelt eerst thuis. Mogelijk komen er dus nog twee extra derby’s. Zondag staat er alvast één op het programma in competitieverband.

(KPL)

Doelpunten: 17′ Bateau (0-1), 24′ Oulare (1-1), 31′ De Witte (penalty, 1-2), 36′ Oulare (2-2), 90′ Mechele (3-2).

Club Brugge: Kujovic, Meunier, Duarte, Mechele, De Bock, Simons, De fauw (64′ Izquierdo), Vormer, Gedoz (75′ Storm), Oulare (59′ Castillo), Refaelov.

KV Mechelen: Biebauw, Paulussen, Bateau, De Witte, Kosanovic, Obradovic, Van Damme, Cisse (81′ De Petter), Hanni (84′ Rits), Claes, Naessens (54′ Verdier).

Gele kaarten: 30′ Meunier, 34′ Vormer, 34′ De Witte, 45′ Obradovic.

Rode kaart: 82′ De Witte (2x geel).

Scheidsrechter: Serge Gumienny.

Brandon Mechele kopt Club Brugge naar de halve finale


© BELGA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.