Bram Paepe voorkomt prangende slotfase voor Royal Knokke FC

Tjendo De Cuyper werkt zich voorbij Sam Van Aerschot. © Bart

Knokke blijft het voortreffelijk doen met een 4-1 tegen Oosterzonen. Ook met dank aan doelman Bram Paepe.

Na twintig aftastende minuten verkreeg de lokale Tjendo De Cuyper een dijk van een kans. In plaats van af te werken pakte hij uit met een overbodige dribbel. Zeven minuten later lag laatstgenoemde aan de basis van de openingstreffer, die hij met een feilloze center op het hoofd van Terry Osei-Berkoe schilderde. Nog voor de rust lukte Simon Savaete roos nummer twee en nummer drie, na telkens heerlijke combinaties met Tjendo De Cuyper, Jarric Buysse en Maxim Van De Walle in de hoofdrol. Dan was er nog een pegel van Alessio Staelens die gastkeeper Gwennael Jaa miraculeus keerde.

Tweede helft

Amper was de herneming op gang gefloten Jessy Mayele scoorde tegen toen hij een vrije trap onhoudbaar in de kruising deponeerde. Knokke werd even teruggedrongen. Toen een uitstekend leidende referee Jurgen Brinckman naar de stip wees werd het muisstil in de tribune. Bram Paepe keerde de elfmeter met brio en stond luttele minuten later alweer pal toen een los voor hem opduikende opponent prima besloot maar een voetreflex van de kustgoalie redding bracht. De thuisploeg trok zich op aan de prestaties van Paepe. Alessio Staelens overbrugde twaalf minuten voor inrukken het halve terrein om het voorbereidende werk van Tjendo De Cuyper en Maxim Van De Walle te verzilveren.

Ik was voor tachtig percent zeker dat Bram die strafschop zou keren

Coach Yves Van Borm loofde zijn team en zijn ballenpakker: “Ik was voor tachtig percent zeker dat Bram die strafschop zou keren. We hadden vier videoanalyses van voorafgaande penalty’s van KFC Oosterzonen Oosterwijk. Telkens werd laag links van de doelman gemikt. Nu dus weer.” Hoe geliefd Yves Van Borm is aan de Oostkust drukten de supporters uit op een spandoek: “Knokke loves Yves”.