Bondscoach Martinez laat Nicolas Lombaerts opnieuw links liggen voor Rode Duivels

© BELGA
Kevin Pouillie
Kevin Pouillie Editieredacteur Het Wekelijks Nieuws Westhoek en Westkust

Leander Dendoncker is andermaal de enige West-Vlaming in de selectie.

Vrijdagmiddag werd de selectie bekendgemaakt voor de oefeninterlands tegen Mexico en Japan. Door de blessures van Vincent Kompany en Toby Alderweireldt wordt het stilaan krap in de defensie van de Rode Duivels. Bondscoach Roberto Martinez had daarom Nicolas Lombaerts opgenomen in de voorselectie, maar uiteindelijk haalt de verdediger van KV Oostende de definitieve selectie niet. Martinez rekent achterin onder andere op Laurent Ciman, Dedryck Boyata en Christian Kabasele. Ook Leander Dendoncker kreeg opnieuw een uitnodiging in de bus.

Opvallend: er wel opnieuw bij, is Radja Nainggolan. De middenvelder van AS Roma was de voorbije maanden uit de gratie gevallen, maar krijgt nu dus een nieuwe kans om zich te bewijzen. De Antwerpenaar wil te allen tijde vermijden dat hij voor de tweede keer op rij een WK moet missen. Ook Adnan Januzaj en Laurent Depoitre zijn er na een tijdje afwezigheid opnieuw bij.

Selectie

Doelmannen: Thibaut Courtois, Simon Mignolet, Koen Casteels, Matz Sels.

Verdedigers: Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Thomas Meunier, Dedryck Boyata, Laurent Ciman, Christian Kabasele, Jordan Lukaku, Leander Dendoncker.

Middenvelders: Axel Witsel, Moussa Dembélé, Youri Tielemans, Steven Defour, Kevin De Bruyne, Nacer Chadli, Adnan Januzaj, Radja Nainggolan.

Aanvallers: Romelu Lukaku, Michy Batshuayi, Divock Origi, Dries Mertens, Eden Hazard, Thorgan Hazard, Kevin Mirallas, Laurent Depoitre.