Bondscoach Hugo Broos pakt met Kameroen een punt tegen Australië

Hugo Broos. © Belga

Kameroen en Australië hebben elkaar donderdag op de tweede speeldag in groep B van de Confederations Cup in evenwicht gehouden, het werd 1-1.

De Afrikaanse troepen van bondscoach Hugo Broos klommen in de slotseconden van de eerste helft op voorsprong. Met een rake strafschop kwam Australië op het uur langszij.

Kameroen en Australië verloren hun openingswedstrijd in groep B en konden best winnen om hun kansen op de halve finales gaaf te houden. De ‘Ontembare Leeuwen’ van Hugo Broos openden nerveus, maar toonden zich in een viriele eerste helft wel de gevaarlijkste ploeg. Op slag van rust kwamen de Kameroeners dan ook terecht op voorsprong. André Zambo Anguissa werd de diepte ingestuurd en wipte het leer met een slimme tik over doelman Mathew Ryan. De jonge middenvelder van Olympique Marseille, die nog maar sinds maart international is, scoorde zijn eerste doelpunt voor Kameroen.

Meteen na de koffie kreeg Juric een uitgelezen kans op de gelijkmaker, maar de Australische spits schoot hoog over. Aan de overzijde stond ook het vizier van Aboubakar niet op scherp. Op het uur kreeg Australië een strafschop. Mabouka leek de bal te spelen, maar maaide Gersbach in de grote rechthoek wel onderuit. Op aangeven van de videoscheidsrechter werd het leer op de stip gelegd. Mark Milligan nam het geschenk in dank aan: 1-1. Kameroen liet de kopjes niet hangen en zette Australië vast op de eigen helft. Scoren lukte echter niet meer, vooral Aboubakar wrong enkele opgelegde kansen de nek om.

In de stand hebben Kameroen en Australië ieder één punt. Chili en Duitsland, die elkaar donderdagavond nog partij geven, voeren de stand in groep B aan met drie punten. Op de slotspeeldag staan zondag Chili-Australië en Duitsland-Kameroen op het programma. De top twee van elke poule plaatst zich voor de halve finales.