Boezemvrienden Sander Luypaert en Kevin Debeuf tegen elkaar in derby VKLP-Reningelst

Foto RB
Redactie KW

Zondag staat de match tussen VK Langemark-Poelkapelle en SK Reningelst in het teken van de terugkeer van Sander naar zijn heimat. Met Kevin Debeuf kijkt hij een ex-ploegmaat in de ogen die hij al kent sinds de kleuterklas.

Sander Luypaert en Kevin Debeuf groeiden samen op in Langemark. Ze zijn allebei geboren in 1994 en wonen op een boogscheut van elkaar: Sander in de Wilgenstraat en Kevin langs de Brugseweg. Sander werkt bij de Ieperse politie, Kevin is IT-consultant. Naast hun gemeenschappelijke schoolcarrière in de Vrije Basisschool van Langemark startten ze samen hun voetballoopbaan bij de duiveltjes van het toenmalige FC Langemark. Tot vorig seizoen speelden Sander en Kevin samen bij VK Langemark-Poelkapelle, tot Sander dit seizoen voor een overstap naar SK Reningelst koos. En jawel, zondag keert Sander met zijn nieuwe ploeg voor het eerst naar ‘zijn’ Langemark terug.

Je zal je wellicht aan een warm onthaal mogen verwachten, Sander?

Sander Luypaert: “Dat denk ik ook. Op Facebook maakte Joren Plouvier, T2 van VKLP, al een ludieke banner waarbij Kevin en ik neus aan neus staan.”

Kevin Debeuf: “Er zijn zo een aantal ideeën om Sander van een warm onthaal te voorzien, zoals bijvoorbeeld Bengaals vuurwerk.”

Sander: “Ik vermoed dat Jasper Watteyne, de mascotte van de club, wel iets in petto zal hebben en me verschillende dingen zal toeroepen vanaf de zijlijn.”

Waarom ben je vertrokken?

Sander: “Ik wilde eens iets nieuws proberen. Bovendien is trainer Sven Deberdt een collega van mij en hij polste het seizoen ervoor ook al. Nu hapte ik toe en ik heb me mijn overstap nog niet beklaagd.”

“Na de match zullen we uitgebreid nakaarten, dus Kevin neemt maandag beter verlof”

Mis je hem bij VKLP, Kevin?

Kevin: “Het is wel even wennen zonder Sander. Na de trainingen zaten we altijd samen. We zien en horen elkaar nog regelmatig, in jeugdhuis De Flodder bijvoorbeeld. In augustus gingen we ook twee weken samen op roadtrip. Of ik ook ooit VKLP zou verlaten? Ik denk het niet, of er zou veel moeten veranderen.”

Sander: “We zouden je zeker kunnen gebruiken.”

Sander, jij bent spits, terwijl Kevin centrale verdediger is. Dat wordt een match in de match zondag?

Sander: “Normaal ben ik spits, ja. Al depanneerde ik de voorbije weken achterin. In de jeugd was ik zelfs doelman.”

Kevin: “Ik ben al quasi heel mijn carrière centrale verdediger en kapitein van de ploeg.”

Sander: “Daarom ben ik vertrokken. (lacht) Het worden wellicht interessante duels tussen Kevin en mij. Mocht ik toch niet in de spits staan, dan zoek ik hem wel op bij de stilstaande fases.”

Jullie kennen elkaar als geen ander. Beoordeel elkaars kwaliteiten eens.

Kevin: “Sander is enorm snel. Eén keer volgen lukt nog, maar daarna wordt het lastig. Ik zal ervoor zorgen dat ik tegen zondag bijgetraind heb op mijn startsnelheid.”

Sander: “Kevin is stevig in de duels, een echte leider en heeft een sterk voetbalinzicht. Het verlengstuk van de trainer op het veld.”

Ik zie Sander regelmatig, in augustus gingen we zelfs nog samen op roadtrip

Hoe verliep de aanloop naar zondag?

Kevin: “Wij wonnen met 3-2 van hekkensluiter Menen United, maar maakten het onnodig spannend. Ik onthoud de drie punten en ben blij dat ik geen geel pakte, want ik stond op scherp. Stel je voor dat ik geschorst was tegen Sander, dat zou een nachtmerrie geweest zijn.”

Sander: “Dat zou een domper zijn, inderdaad. Na de 3-4-nederlaag tegen RW Hollebeke waren we een weekendje bye. Ik heb VKLP echter niet kunnen scouten zondag. Naast voetbal beoefen ik judo bij judoclub Neko Ieper en nam ik deel aan een interclub in Gent, met succes! Ik won mijn kamp en met de club eindigden we als tweede.”

Wat verwachten jullie zondag?

Sander: “Wij gaan vol voor de drie punten en willen de heenronde afsluiten met zes op zes zodat we de voeling niet kwijtspelen met de ploegen boven ons. Het is tot nu toe een seizoen waarin we niet gespaard bleven van blessures, vooral dan in het verdedigend compartiment.”

Kevin: “Ook wij gaan vol voor de drie punten, uiteraard. Ik denk dat we 2-1 zullen winnen en gun Sander de eerredder. Met 21 op 33 tellen we zeven punten meer dan Reningelst en staan we stevig in de linkerkolom.”

Sander: “Ik verwacht weinig doelpunten. Een ding is zeker, tijdens de match is het 90 minuten oorlog.”

En na de match?

Kevin: “Dan gaan we uitgebreid nabespreken. Mijn vriendin zal me naar huis brengen.”

Sander: “Na de match wordt het ongetwijfeld een hartelijk weerzien met de ex-ploegmaats. Ik heb al gezegd tegen Kevin dat hij maandag beter een dag verlof neemt.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.