Boete van 3.500 euro voor KV Kortrijk, 750 voor Club Brugge

© belga
Redactie KW

KV Kortrijk moet een boete van 3.500 euro betalen, nadat supporters het te bont maakten in de finale van play-off 2 tegen Charleroi. Dat heeft de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) dinsdag beslist. Club Brugge wordt dan weer bestraft voor het gooien van bierbekers op Sclessin. De boete bedraagt 750 euro.

In de thuiswedstrijd tegen Charleroi, op 22 mei de tegenstander in de finale van play-off 2, gebruikten supporters van KV Kortrijk voor aftrap pyrotechnisch materiaal. Op het einde van de wedstrijd gooiden thuisfans aanstekers, bierbekers, flesjes frisdrank en een hamburger naar de kooi van Charleroi-doelman Riou. Na het laatste fluitsignaal – KV Kortrijk verloor de finale met 1-2 – werden zelfs drankbekers naar de bezoekende spelers gegooid.

De Kerels brachten aan dat het matchverloop door het Bengaals vuur niet was verstoord. Bovendien neemt de club tal van maatregelen, meer valt er niets aan deze incidenten te doen, stelde advocaat Matthias Leterme. De Geschillencommissie veegde de argumenten fijntjes van tafel. “Door de rookvorming van Bengaals vuur kan de wedstrijd later op gang gefloten kunnen worden. Dat is nu niet gebeurd, maar het zou wel kunnen gebeuren”, aldus commissievoorzitter Jan Decorte, die KV Kortrijk herinnerde aan de nultolerantie voor supportersincidenten. “De club heeft trouwens een kwalijke reputatie op dit vlak, want werd dit seizoen alleen al zeven keer veroordeeld voor wangedrag van supporters.”

Club Brugge wordt dan weer met 750 euro beboet, omdat supporters in de titelbepalende match op bezoek bij Standard (2-0) bierbekers op het veld gooiden toen de Rouches in de slotminuten een penalty kregen. Marin besliste de match vanaf de stip en sloeg de titeldroom van Club aan diggelen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier