Boeiend burenduel tussen NS Heule FC Aalbeke Sport

Frank Neve. (foto Bart) © VDB
Redactie KW

Terwijl Aalbeke met een stunt uitpakte tegen SV Kortrijk kwam NS Heule op hekkensluiter Aarsele niet verder dan een 0-0-gelijkspel. Zondag staan de buren tegenover elkaar.

“Dat Aalbeke een psychologisch voordeel heeft?”, vraagt de Heulse trainer Frank Neve. “Kan best zijn. Maar zondag wordt het sowieso een andere wedstrijd. Met een scorende spits wonnen we op Aarsele met de vingers in de neus. Maar die is niet voorhanden. En ook voor volgend seizoen ziet het er niet naar uit dat we een dergelijke witte merel op de kop kunnen tikken. Spitsen die goed zijn voor 20 goals in een seizoen, lopen niet zo dik. En deze die dit wel kunnen, worden meteen opgevrijd door meerdere ploegen en zijn niet voor onze bescheiden geldbeugel bestemd. Ondanks ons scoringsprobleem boeren we niet slecht. Om niet in het degradatiemoeras terecht te komen, zou het goed zijn mochten we zondag van Aalbeke winnen. Natuurlijk is het een belangrijke wedstrijd. Dat zijn ze allemaal. In januari en februari kan je het seizoen redden of gewoon verzuipen.”

Van wolk tuimelen

Bij Aalbeke, na de verrassende zege tegen Kortrijk, leefden ze deze week op een wolk. “We moeten er nu wel voor zorgen dat we er zondag op Heule niet van tuimelen”, waarschuwt kapitein Simon Viane.

Simon Viane. (foto Bart)
Simon Viane. (foto Bart)© VDB

“Het zal wellicht geen toeval zijn dat we als enige leider Moorsele een hak zetten en ook wonnen van de nummer twee SV Kortrijk. Precies omdat we tegen de toppers gemotiveerd aan de aftrap komen en bereid zijn om een tandje bij te steken, zijn we in staat om te stunten. Tegen de ploegen uit de rechtse kolom durven we nogal te nonchalant aan de aftrap komen. Jammer dat we niet altijd met de juiste mentaliteit aan een wedstrijd beginnen. Dan hoefden we nu niet te knokken voor het behoud. Tegen Kortrijk hebben we nog maar eens bewezen dat we onze plaats in derde provinciale verdienen. Hoe het zit voor volgend seizoen? Daar ben ik nog niet mee bezig. Eerst de nodige punten bijeen scharrelen. Pas daarna kunnen we de knoop doorhakken.” (Fonzie)

Zondag 19 januari om 14.30 uur: NS Heule-FC Aalbeke Sport.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.