https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Blunder van Simon Mignolet zadelt Club Brugge met linke uitgangspositie op

© belga
Sam Bracke
Sam Bracke Sportredacteur KW

Na 53 minuten leek Club Brugge woensdagavond zijn schaapjes op het droge te hebben in de heenmatch van de halve finale van de beker. Maar een zeldzame flater van Mignolet bracht Zulte Waregem op 1-1, waardoor Essevee binnen twee weken nog volop in kwalificatie voor de bekerfinale mag geloven.

Voor de heenwedstrijd van de halve finale van de Beker van België kon Clement geen beroep doen op de geblesseerden Diatta en Dennis. Daardoor dropte de Brugse coach Openda, Vlietinck, Rits en Mata in de basis. Naast Dennis verdwenen Kossounou, Balanta en Schrijvers daardoor uit de ploeg.

Bij de bezoekers uit Waregem waren Larin (geschorst), Govea en Bürki (beiden geblesseerd) niet beschikbaar. Ook Mensah was niet fit genoeg om te starten en begon dus op de bank. Bruno, Bjordal en Berahino moesten voor de doelpunten zorgen.

Een voor de beker goed gevuld Jan Breydel zag een evenwichtige beginfase met vooral veel middenveldspel. In het openingskwartier vond blauw-zwart wel enkele openingen, maar de laatste pass kwam telkens niet aan. De eerste echte kans noteerden we zowaar op het kwartier aan de overzijde. Bruno etaleerde zijn snelheid en mocht alleen op Mignolet af, maar de hoek was net te scherp waardoor het leer voorlangs vloog.

Magere eerste helft

Een antwoord van Club bleef lang uit. Blauw-zwart had wel het balbezit, maar voetbalde amper kansen bij elkaar. Dan maar met wat hulp van Bossut: de goalie bokste het leer onoordeelkundig tot bij Vanaken, die zijn kopbal op een lege goal nog spectaculair van de lijn zag gekeerd worden door Seck. Op slag van rust zorgde Okereke nog eens voor een van de weinige versnellingen, maar zijn afwerking was ondermaats. Ook Openda kreeg nog een schietkans, maar ook zijn poging vloog hoog over. Een logische 0-0 dus na een bijzonder magere eerste helft.

Blunder van Simon Mignolet zadelt Club Brugge met linke uitgangspositie op
© BELGA

Ook na de pauze stapelde de thuisploeg de slordigheden aanvankelijk op. Clement kon het niet meer aanzien en greep al vlug in door De Ketelaere te brengen voor Vlietinck. Dat loonde meteen: De Ketelaere haalde vlot de achterlijn en legde terug tot bij Rits, die niet twijfelde: 1-0. Blauw-zwart rook bloed en stoomde door: na een knappe aanval was De Ketelaere dit keer het eindstation, maar zijn poging was te centraal om Bossut te verontrusten.

VAR grijpt in bij 2-1

Club leek niet in de problemen te zullen komen, tot Mignolet de bezoekers wat hielp met een enorme flater. De Brugse doelman speelde het leer in de voeten van Berahino, die voor een leeg doel niet kon missen: 1-1, plots een linke uitgangspositie voor de Bruggelingen. Een paar minuten later leek Vormer Club weer op voorsprong te hebben gebracht, maar na ingrijpen van de VAR werd de goal afgekeurd wegens buitenspel van Percy Tau.

Blunder van Simon Mignolet zadelt Club Brugge met linke uitgangspositie op
© BELGA

Met het slotkwartier in zicht kwam ook Essevee zowaar nog eens piepen, maar tot een uitgespeelde doelkans kwam het niet. Ook aan de overzijde bleef Club het moeilijk hebben om grote mogelijkheden bij elkaar te voetballen. Tau kwam wel nog eens in schietpositie, maar kon zijn schot niet kadreren. Het bleef 1-1, waardoor alles mogelijk blijft voor de terugmatch. Afspraak over twee weken in Waregem.

Club Brugge – SV Zulte Waregem 1-1.

Doelpunten: 53′ Rits 1-0, 59′ Berahino 1-1.

Club Brugge: Mignolet, Mata, Mechele, Deli, Sobol, Rits, Vormer, Vanaken, Vlietinck (52′ De Ketelaere), Okereke (62′ Tau), Openda (79′ Schrijvers).

Zulte Waregem: Bossut, De fauw, Pletinckx (37′ Baudry), Deschacht, Walsh, Sissako, Marcq, Seck (46′ Oberlin), Bjordal, Bruno, Berahino (87′ Zarandia).

Gele kaarten: 68′ Walsh, 75′ Mata, 88′ Baudry.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.