Bloedstollende laatste speeldag van eerste periodekampioenschap

Ruben Pyck nette de 1-0 tegen Wijgmaal en zo mochten hij en zijn teammaats in extremis de periodetitel vieren. © VDB
Redactie KW

Van tweede amateurklasse tot derde provinciale zijn de periodekampioen sinds dit weekend bekend. In de amateurklasses mochten Mandel United en KSKV Zwevezele vieren, hoewel ze hun lot niet in eigen handen hadden.

In vierde provinciale worden slechts twee periodetitels toegekend, telkens na heen- en terugronde. De andere deelnemers aan de eindronde worden dan op basis van het eindklassement aangeduid.

Mandel United in de slotseconden

In tweede amateurklasse was het spannend met nog vier ploegen die in aanmerking kwamen. Winkel Sport had het lot in eigen handen, maar verloor thuis de derby tegen SCT Menen (1-3), na goals voor Menen van ex-Winkelnaars Harinck en Cardon (2). Ook Sparta Petegem was nog in de running, maar bleef op 0-0 steken tegen RC Harelbeke. In een onderling duel tussen nummers 3 en 2, Mandel United en Ol. Wijgmaal stond het tot de 90ste minuut 0-0 en bij die stand waren de bezoekers periodekampioen. Maar Ruben Pyck lukte met een voorzetschot de 1-0 en het feestje kon beginnen bij de fusieclub.

KSKV Zwevezele haalt het in ongemeen spannende strijd

Ook in de derde amateurklasse was het nog spannend bovenin. RFC Wetteren van de West-Vlaamse trainer Peter Devos had daar de beste papieren, maar moest wel de moeilijke verplaatsing naar Merelbeke maken. De thuisploeg had daar ook nog een kans op de periodetitel. Het werd 2-1 en Merelbeke was even ook virtueel periodekampioen. Maar in die andere topper tussen KSKV Zwevezele en Avanti Stekene boog Aaron Vandendriessche in de laatste tien minuten een 0-1 achterstand om in een 2-1 zege en de ploeg die vorig seizoen kampioen speelde in eerste provinciale mag nu meteen ook de eerste periode op zak steken.

Aaron Vandendriessche scoorde tweemaal tegen Stekene en bezorgde zo zijn team de eerste periodetitel.
Aaron Vandendriessche scoorde tweemaal tegen Stekene en bezorgde zo zijn team de eerste periodetitel.© VDB

Provinciale reeksen

In eerste provinciale was KSK Oostnieuwkerke al zeker van de periodetitel, maar een nieuwe zege betekende nu een 28 op 30 voor de ploeg die eind vorig jaar de hoofdsponsor verloor. Het bestuur, de spelersgroep en trainersstaf hebben daar duidelijk de rug gerecht. Oostnieuwkerke is ook favoriet voor de titel.

Arne Scheldeman scoorde net 1-0 voor SK Oostnieuwerke tegen Sassport Boezinge. Oostnieuwkerke dat uiteindelijk met 2-0 won, was al zeker van de periodetitel.
Arne Scheldeman scoorde net 1-0 voor SK Oostnieuwerke tegen Sassport Boezinge. Oostnieuwkerke dat uiteindelijk met 2-0 won, was al zeker van de periodetitel.© VDB

In tweede provinciale A was KFC Varsenare (door meer gewonnen matchen) als sinds vorig weekend periodekampioen, maar met een 1-5 zege op Sp. Keiem zette het periodekampioenschap met een 25 op 30 meteen alle kracht bij.

Wat is er mooier dan een onderling duel waar om de periodetitel gestreden wordt. Dottenijs en SV Wevelgem A deden dat in tweede provinciale B. Het bleef er 0-0 zodat SV Wevelgem zich al mag opmaken voor (minstens) de eindronde. Die andere favoriet voor de titel, SV Anzegem, bleef op 0-0 steken bij VV Tielt.

In derde provinciale A leidde SV Veurne A de dans, maar het bleef op 2-2 hangen bij KRC De Panne. SK Westrozebeke had zo aan een hard bevochten 1-0 zege in de derby tegen E. Hooglede genoeg om over Veurne naar de koppositie na tien wedstrijden te wippen.

In derde provinciale B is KSV Nieuwpoort de grote favoriet, maar het is er niet allemaal peis en vree na het ontslag van Marc Dewyndt. De oefenmeester heeft in SK Elverdinge al een nieuwe club gevonden, maar zijn oude team zette vlot SV Loppem met 5-0 opzij. Het houdt zo ook SK Snaaskerke af, hoewel Nieuwpoort op basis van doelsaldo al zo goed als zeker was van die eerste periodetitel.

In derde provinciale C tenslotte won KVK Avelgem op zaterdagavond met 3-1 van KSKV Zwevezele B, eerste achtervolger Dosko Kanegem ging met 2-1 de boot in bij KVC Ardooie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier